Kütahya’ya 5 bin ton kapasiteli yeni bor karbür fabrikası müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2. Bor Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, Kütahya’nın Emet ilçesine 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür fabrikası tesisinin projesine başlanacağını açıkladı.

featured
service

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2. Bor Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, Kütahya’nın Emet ilçesine 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür fabrikası tesisinin projesine başlanacağını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl kendi rekorunu kıran Eti Maden’in 2 milyon 650 bin ton rafine bor satışıyla ülkeye 1 milyar 300 milyon dolar kazanç sağladığını kaydettiği konuşmasında, Kütahya’nın Emet ilçesine yapılacak olan yeni tesis hakkında bilgiler verdi.

Bakan Dönmez, “Aşınmaya dayanıklı makine parçalarının üretiminde ve nükleer santrallerde kullanılan bor karbürün artık yeni adresi Türkiye olacak. Kütahya Emet’te 5 bin ton üretim kapasiteli yeni bor karbür tesisinin projesine başlıyoruz” dedi.

Türkiye Yüzyılının, madenciliğin yüzyılı olacağını kaydeden Dönmez, “Türkiye Yüzyılını borun ve bor teknolojilerinin yüzyılı olacağını, uç ürün üretimi ve ticaretine öncelik verilen bir dönem olacağını söyledi.

Kütahya’ya 5 bin ton kapasiteli yeni bor karbür fabrikası müjdesi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!