Merkez Bankası’ndan enflasyon raporu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III'ün toplantısında enflasyon raporu açıklandı.

Merkez Bankası'ndan enflasyon raporu
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III’ün toplantısında enflasyon raporu açıklandı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Enflasyon Raporu 2023-III’ün tanıtımı amacıyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında sunum yaptı.

Merkez Bankası'ndan enflasyon tahmini

TCMB Başkanı Erkan: “Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar, parasal sıkılaştırmayı kademeli olarak güçlendireceğiz. Öngördüğümüz dezenflasyon ve istikrar dönemleri öncesi geçiş sürecindeyiz. 2024’te dezenflasyon sürecinin başlamasını sağlayacak zemini oluşturuyoruz.”

Erkan: “Takip ettiğimiz gösterge seti, haziran ayında enflasyonun ana eğiliminde güçlenmeye işaret etmiştir.  Tüm araçlarımızı enflasyon tekrar tek haneye ve orta vadeli hedefimize gerileyene kadar kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz. Rezervlerimiz 14 Temmuz itibarıyla yaklaşık 15 milyar dolar artmış ve 113 milyar doların üzerine yükselmiştir. 2023 sonu enflasyon tahminimizi yüzde 58’e yükselttik. Parasal sıkılaştırma sürecine bütünsel bakmamız şart. Dış finansmandaki iyileşmenin etkisi çok sevindirici. Hedefimiz, istikrar sürecini daha verimli ve kalıcı etkileyici çalışmalardır. Enflasyonla mücadele, fiyat istikrarı ilk ve en önemli önceliğimiz. Hedefimiz, kalıcı, sürdürülebilir dış yatırımların Türkiye’mize gelmesi. Enflasyonla mücadele olmazsa olmaz

Merkez Bankası’ndan enflasyon raporu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!