Milyonların beklediği haber geldi. Son başvuru tarihi 3 Temmuz

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasını kapsayan kanun yürürlüğe girdi. Kanun vergi, trafik, askerlik, öğrenim, öğrenim kredisi gibi birçok borca büyük kolaylık getiriyor.

featured
service

Vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasını kapsayan kanun yürürlüğe girdi. Kanun vergi, trafik, askerlik, öğrenim, öğrenim kredisi gibi birçok borca büyük kolaylık getiriyor.

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği vergi ve SGK borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair 7440 sayılı Kanun vergi dairelerine olan tüm borçları kapsıyor. Vergi cezaları, trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, öğrenim kredisi borçları ve destekleme primi borçları da bu kapsamda yer alıyor.

Bu kararla başvuru, bildirim ve beyan süreleri 30 Haziran tarihinin resmi tatil olması nedeniyle 3 Temmuz’a, bildirim ve beyana ilişkin ilk taksit ödeme süreleri ise 31 Temmuz’a kadar uzatıldı.

MTV, TRAFİK PARA CEZALARINDA KOLAYLIK

Söz konusu kanun ile vergi dairesine ödenmemiş vergi ve diğer borçların tamamı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borcun ödenmesi sağlanacak.

Ödenmemiş motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) aslı ile bunlara bağlı gecikme zammı ve gecikme faizi yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borç ödenecek.

Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE oranında güncelleme yapılarak hesaplanan borç ödemesi yapılacak.

ÖĞRENİM KREDİSİNDE GECİKME ZAMMI, KATSAYI TUTARI OLMAYACAK

Öğrenim ve katkı kredisi alacaklarının asıllarına vade tarihleri ile 9 Kasım 2022 tarihleri arasında gecikme zammı, Yİ-ÜFE tutarı, katsayı tutarı gibi alacaklar hesaplanmadan ödeme imkanı getirildi.

AZAMİ TAKSİT SAYISI 48 TAKSİT, PEŞİN ÖDEMELERDE İNDİRİM YAPILACAK

Yapılandırılan tutarlar peşin veya aylık dönemlerle azami 48 aya kadar taksitler halinde ödenebilecekken, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak.

Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde, ceza asıllarından 25 indirim sağlanacak.

Matrah ve/veya vergi artırımı üzerine hesaplanan vergilerin peşin veya aylık dönemler halinde azami 12 eşit taksitte ödenecek. Ayrıca matrah ve/veya vergi artırımı sonucunda tahakkuk eden vergilerin tamamının ilk taksit ödeme süresi içinde peşin olarak ödenmesi halinde, bu vergilerden yüzde 10 indirim yapılacak.

Milyonların beklediği haber geldi. Son başvuru tarihi 3 Temmuz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!