Pazardaki fiyat artışına oda başkanından açıklama: “Biz de memnun değiliz”

featured
service

“Pazarcı esnafı da para kazanamaz duruma geldi” diyen oda başkanı Hakan Akdaş, nisan ayı sonu, mayıs ayı başından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatlarda düşüş olacağını bildirdi.

Kütahya Sebzeciler ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş’ın yaptığı açıklama şöyle:

“Yaş sebze ve meyve fiyatlarının aşırı derecede yükselmesi, kesinlikle pazarcı esnaflarımız ile alakalı bir durum değildir. Bu süreçte bunu bilin ki hiçbir pazarcı esnafımız bu artışlardan asla mutlu değildir. Fiyat artışlarıyla birlikte pazarcı esnafımız bu süreçte para kazanamaz duruma gelmiştir. Ancak pazaryerlerimiz ve pazarcı esnaflarımız bu sektörün denge çubuğudur.

Pazarcı esnaflarımız bu sektörde olmazsa olmazlardandır. Asgari ücretli halkımızın, gariban kesimin, emeklinin, işçinin, memurun, vatandaşlarımızın her zaman yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

Biz pazarcı esnaflarını yok etmeye çalışan AVM ve marketlere karşı her zaman dimdik ayakta durabilen, iman gücüyle, alın teriyle soğuk-sıcak, kar-buz demeden çalışmaya ve hizmet etmeye devam edeceğiz.

Soğuk ve çetin geçen 2022 yılı kışının etkisinden dolayı sebze ve meyve fiyatlarında verimin düşmesi hasebiyle fiyatlara çok büyük etki etmiş durumdadır.

İkinci bir etken ise çiftçilerimizin, halcilerimizin ve pazarcı esnaflarımızın girdi maliyetlerinin artması sebebiyle fiyatlara yansımasıdır.

Nisan ayı sonu mayıs ayının başlarından itibaren hava sıcaklığının artmasıyla birlikte fiyatların düşeceğini bilmekteyiz. Dar gelirli vatandaşlarımızın ceplerini yakan pazar fiyatlarının farkındayız.

Bu durumdan sadece vatandaşlarımız değil, biz pazarcı, manav ve halci esnafları da rahatsız olmaktayız.

Lütfen, sizden ricam bu konuyu siyasete dökmeyiniz. Siyasetiniz size kalsın. Başka mecralarda siyasetinizi yapın.”

Pazardaki fiyat artışına oda başkanından açıklama: “Biz de memnun değiliz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!