Simav TSO Başkanı Kazcıoğlu: “Mesleki eğitimde devletle el eleyiz”

featured
service

Simav Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Kazcıoğlu, ilçenin ve ülkenin kalkınmasında en önemli görevlerden birisinin, mesleki eğitim alanına düştüğünü kaydetti.

Kazcıoğlu, üyesi bulundukları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin de bu konuda önemli adımlar atarak mesleki eğitime değer katıp mesleki eğitimin yolunu aydınlattığını söyledi.

Simav’daki mesleki eğitim çalışmalarında, Simav Ticaret ve Sanayi Odası’nın önemli bir yeri olduğunu savunan başkan Şeref Kazcıoğlu, 3 dönemdir TOBB mesleki eğitim kurulunda yer aldığını söyledi.

Başkan Şeref Kazcıoğlu iş dünyasının yurt genelinde ihtiyacı olan kalifiye teknik elemanlar yetiştirilerek, onların üretim alanında hizmet vermesini hedefleyen proje okul uygulaması için son 5 yıldır çaba harcandığını hatırlattı.

Kazcıoğlu, “Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin ortaklaşa imzaladığı proje kapsamında, Türkiye genelinde Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri arasından seçilen 11 proje okuldan birisinin de Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu” dedi.

Simav’daki proje okulla birlikte yurt genelindeki diğer mesleki proje okullarının genç işsizliğin azaltılmasında önemli bir etken olacağını savunan Kazcıoğlu “Mesleki eğitim tek başına Milli Eğitim Bakanlığı’nın işi değil. Çünkü, her meslek alanının ilgili bir paydaşı var. Simav Şehit Emre Üçkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin paydaşı da ilçemizde ve ülkemizde özellikle sanayide üretim alanında büyük ihtiyaç duyulan teknik eleman ihtiyacını gören Sanayi ve Ticaret Odasıdır. Kısacası STSO, ihtiyaç olan teknik elemanların yetişmesinde devletle el ele, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da yanındadır” diyerek sözlerini tamamladı.

Simav TSO Başkanı Kazcıoğlu: “Mesleki eğitimde devletle el eleyiz”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!