Tek güneş paneli 50 ağaç kadar karbon emisyonunu azaltıyor

featured
service

Kütahya merkez başta olmak üzere Tavşanlı, Simav, Gediz, Emet ve Altıntaş ilçelerinde kurulu bulunan Güneş Enerjisi Santralleri (GES) toplam 116,32 megavat gücünde elektrik enerjisi üretiyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Global Enerji Derneği Başkanı Murat Dilek, güneş enerjisine sadece parasal avantaj açısından bakılmaması gerektiğinin altını çizerken, her bir güneş panelinin 50 ağacın sağladığı fayda kadar karbon emisyonunu azalttığını söyledi.

Dilek, yenilenebilir enerjideki kurulu güçte güneş enerjisinin ön plana çıktığına dikkati çekerek şöyle devam etti:

“Güneş enerjisi 8 yıl öncesine göre 100 kattan daha fazla büyüdü. 2014 yılında güneşte kurulu gücümüz sadece 50 megavattı. Ama bugün geldiğimiz noktada Türkiye’nin elektriğinin yaklaşık yüzde 8’ini güneşten elde ediyoruz diyebiliriz. Bu da sadece gurur duyulabilecek bir konu. O kadar çok güneşli günümüz var ki ve güneş geliş açımız o kadar iyi ki bu sayede 8 bin yirmi dokuz megavata kadar ulaştık.”

Tek güneş paneli 50 ağaç kadar karbon emisyonunu azaltıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!