TKDK’dan çiftçiye hibe desteği

featured
service

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK), IPARD II Programı 11. Başvuru Çağrı Ön İlanını yayımladı.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan TKDK, en geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde Onbirinci Başvuru Çağrı İlanına çıkacak. Başvuru çağrı ilanı kapsamında yatırımın uygulanacağı 42 il içerisinde bulunan Kütahya’da da proje kabullerine çağrı ilanının ardından başlanacak.

Ön Çağrı ilanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında yer alan sektörler desteklenecek. Bu çerçevede; “tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkisi, mantar, fide ve fidan yetiştiricilikleri, arıcılık, zanaatkârlık, katma değerli ürün üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal makine parkı kurulması ve yenilenebilir enerji” gibi çeşitli sektörler için kırsal alanlarda gerçekleştirilecek yatırımlara TKDK tarafından yüzde 55 ila 65 oranlarında hibe desteği sağlanacak. Hibe desteğine ilave olarak, uygun yatırım harcamaları KDV vb. tüm vergilerden muaf olacaklar.

İçerisinde yapım işi bulunmayan başvuruların son teslim tarihi çağrı ilanından itibaren 30 gün, yapım işi içeren başvuruların son teslim tarihi ise çağrı ilanından itibaren 45 gün olacak.

Yatırımcıların bilgi almak ve her türlü soruları için TKDK Kütahya İl Koordinatörlüğüne gelmeleri veya 444 85 35 numaralı yardım masası hattına başvurmaları bekleniyor.

TKDK’dan çiftçiye hibe desteği

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!