15 Temmuz Şehitler Cami ibadete açıldı

featured
service

Kütahya Bereket Sanayi Sitesinde hayırseverler tarafından yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Cami, hain darbe girişiminin 6. yıl dönümünde Vali Ali Çelik’in katılımıyla ibadete açıldı.

Kütahya Bereket Sanayi Sitesinde, 2016 yılında temeli atılan, Bereket Sanayi Sitesi İbadethane Yaptırma, Yaşatma, Koruma Güzelleştirme Derneği öncülüğünde hayırseverlerin destekleriyle inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Cami dualarla açıldı.

Bereket Sanayi Sitesi İbadethane Yaptırma, Yaşatma, Koruma Güzelleştirme Derneği Başkanı Süleyman Çimenler, yaklaşık 2,5 milyon TL’ye mal edilen camide bin kişinin aynı anda ibadet edebileceğini söyledi.

Vali Ali Çelik, giriş kapısı ve kubbesindeki yıldız süslemeleriyle 251 şehidi simgeleyen ve şehitleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla inşa edilen 15 Temmuz Şehitler Camisinin hayırlara vesile olmasını diledi.

15 Temmuz Şehitler Camisinin, bu topraklar üzerinde kötü emelleri olan herkese güzel bir cevap olduğuna vurgu yapan Vali Ali Çelik, şunları kaydetti:

“6 yıl önce bugün aziz milletimiz, bu milletin içine girmiş hainlere tereddütsüz karşı durmuş, geri adım atmayacaklarını göstermiş ve geleceğimize dair karanlık emel besleyenlere verebileceği en güzel cevabı verdi. Bu önemli ve bize ait olan bir duygu. Bu topraklarda güçlü durmamızı sağlayan en büyük duygu; sahip olduklarımıza, kaybedeceklerimize bakmadan değerli varlığımız olan canımızı hiç tereddüt etmeden  feda etme duygusu. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a, 15 Temmuz’a, tarihimiz boyunca can veren tüm şehitlerimizde bu duyguyu tekrar tekrar okuyabiliyoruz. Bugün de 15 Temmuz Şehitler Camisi ile bu sembolü, bize ait olana göz dikmeye çalışacak, bu olayları tekraren yaşatmak isteyeceklere güzel bir cevap. Millî ve manevi olanın bir araya geldiği camilerimiz bu duyguların yaşatıldığı ve büyütüldüğü alanlar. Türk milleti bu duyguları kendi ruhunda, kendi benliğinde ve kimliğinde her an yaşıyor. Camimiz de inşallah bu duyguların tekraren büyütüleceği bir alan olacak. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bozguncuların aramıza girmemesi için her zaman yan yana olmalıyız. Yapmak önemli, yaşatmak daha önemli. Milli ve manevi duygularımızı artıracak çalışmaların artarak devam etmesi dileğiyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Cemaati bol olsun inşallah.”

Vali Çelik, konuşmalarının ardından caminin açılışını gerçekleştirdi.

Törene; Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Kurmay Başkanı Albay Mustafa Baş, Belediye Başkan Vekili Abdullah Damcı, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş ve vatandaşlar katıldı.

15 Temmuz Şehitler Cami ibadete açıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!