3 milyon Uygur, hürriyetinden yoksun bırakıldı

Kütahya’da cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyen İHH (İnsani Yardım Vakfı) üyeleri ve gönüllüleri ile destek veren sivil toplum kuruluşları, Çin yönetiminin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki politikasına tepki gösterdi.

featured
service

Kütahya’da cuma namazı sonrası basın açıklaması düzenleyen İHH (İnsani Yardım Vakfı) üyeleri ve gönüllüleri ile destek veren sivil toplum kuruluşları, Çin yönetiminin Sincan Uygur Özerk Bölgesi’ndeki politikasına tepki gösterdi.

İHH İnsani Yardım Derneğince Ulu Cami önünde düzenlenen eyleme, bazı siyasi parti temsilcileri ve 20’ye yakın sivil toplum kuruluşu destek verdi.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan dernek yönetim kurulu üyesi Asım Kaplan, “Biz burada Uygur’u, Kazak’ı, Kırgız’ı ve İslam inancına mensup insanları ırkçı bir yaklaşımla topyekûn ortadan kaldırmayı hedefleyen Çin’in soykırım içeren uygulamalarından vazgeçmeleri için çağrıda bulunuyoruz.” dedi.

Doğu Türkistan Nuzugum Kültür ve Aile Derneği Kadın Kolları Başkanı Sıdıke Yılımınuer de eyleme katıldı.

Burada konuşan Yılımnuer, uğradığı zulmün ardından İslam’ı yaşayabilmek için 2014 yılında Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye geldiğini belirtti.

Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulmün her geçen gün yeni boyutlarının ortaya çıktığını dile getiren Yılımnuer, “Bugün Çin zulmünü dünyaya duyurmak üzere buradayım. Bu zulümden herkesin haberi olsun. Biz bu zulme uğradık, uğruyoruz ama çocuklarımız, torunlarımız bu zulme uğramasın. Müslüman Müslüman’ın kardeşidir. Hepimizin elinden bir şeyler gelmeli. Bizim için dua edin.” ifadelerini kullandı.

Eylem, zulme uğrayanlar için yapılan dua ile sona erdi.

3 milyon Uygur, hürriyetinden yoksun bırakıldı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!