Kütahya’da 60 bin erkeğe “Kadına El Kalkamaz” eğitimi verilecek

featured
service

Kütahya’da kadına şiddetle mücadele çalışmaları sürüyor. Vali Ali Çelik, “Kadına El Kalkamaz” sloganıyla 2023 yılında 60 bin erkeğe temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verileceğini açıkladı. Şiddetin hiçbir türünün kabul edilemez olduğunu altını çizen Vali Çelik, “Kadına yönelik şiddetin en aza indirilmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurulu 2023 yılı ilk toplantısı, Vali Ali Çelik’in başkanlığında kurul üyelerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonunda yapıldı.

Toplantıda; Kadına Yönelik Mücadele Eylem Planı doğrultusunda hazırlanan 2023 yılı Faaliyet Planı, Faaliyet Planı kapsamında kurumlara düşen görev ve sorumluluklar görüşüldü.

“ETKİNLİK VE FARKINDALIK ARTIRILACAK”

Vali Ali Çelik, kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin ve farkındalığın artırılması amaçlanan çalışmalarda tüm kurumların görev ve sorumluluklarını iş birliği içerisinde eksiksiz ve zamanında yerine getireceğini kaydetti.

“ŞİDDETİN HİÇBİR TÜRÜ KABUL EDİLEMEZ”

“Kadına el kalkamaz” sloganıyla 2023 yılında 60 bin erkeğe temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verileceğini açıklayan Vali Çelik, şiddetin hiçbir türünün kabul edilemez olduğunun altını çizerek “Şiddetin en aza indirilmesi için gayretlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

“LİSE VE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE KADES TANITILACAK”

Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede hayat kurtaran KADES uygulamasını 2022 yılında 13 bin 175 kadının telefonuna indirdiğini belirten Vali Ali Çelik, 2023 yılında KYK yurtlarında kalan üniversite öğrencileri ve lise öğrencilerine yoğunlaşılacağını söyledi.

“ELEKTRONİK KELEPÇEYLE 6 VAKANIN TAKİBİ SÜRÜYOR”

Vali Çelik, şiddet uygulayan ya da uygulama ihtimali bulunan kişilerin takibi amacıyla İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen elektronik kelepçe uygulaması kapsamında Kütahya’da 6 vakanın takibinin sürdüğünü belirtti.

 

Kütahya’da 60 bin erkeğe “Kadına El Kalkamaz” eğitimi verilecek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!