AK Parti’nin Kütahya milletvekili aday adayı tam listesi açıklandı

AK Parti'nin Kütahya milletvekilliği için aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Başvuru yapan 55 adaydan 11'i ise kadın.

featured
service

 

AK Parti’nin Kütahya milletvekilliği için aday adaylığı başvuru süreci sona erdi. Başvuru yapan 55 adaydan 11’i ise kadın.

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Kütahya Milletvekilliği için 55 kişinin başvuruda bulunduğunu, bunların dışında 4 kişinin de ikinci tercihinin Kütahya olduğunu bildirdi.

AK Parti’nin Kütahya teşkilatının girdiği genel seçimlerde milletvekili aday adayı sayısıyla Kütahya’da en fazla aday adayının rağbet ettiği bir teşkilat olmayı başardığını belirten Önsay, şöyle konuştu:

“Bu dönemde de milletvekili aday adaylığı başvurularında da yine 50’nin üzerine çıkan aday adaylarıyla Kütahya’daki tek gerçeğin AK Parti olduğu, toplum tarafından halen bütün çözümlerin adresi olarak görüldüğü bütün güvenin yöneldiği bir parti olduğunu tekrar göstermiş oldu. Bu adaylarımızdan 55’inin birinci tercihi Kütahya, 4’ünün de ikinci tercihi Kütahya olarak sisteme girildi. Toplamda 59 olmak üzere Kütahya’yı birinci sırada yazan 55 adaylığımız var. Bu aday adaylarımızla ilgili 44’ü erkek, 11’i kadın Bir erkek ve bir kadın olmak üzere 2 engelli aday adayımız var. Bu adaylarımızın 3’ü doktora 9’u yüksek lisans, 31’i lisans, 5’i ön lisans, 7’si de lise mezunudur. Yaş ortalamamız 49’dur. Bu da bizim en yaşlısına, en gencine kadar aday adayı profiline sahip olduğumuzu gösteriyor.”

Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulunanların tam listesi şöyle:

Adil Biçer, Adnan Ersoy, Agah Aşkın, Ahmet Karabulut, Ahmet Sami Kutlu, Ahmet Tan, Ali Eray Dinler, Aydın Kılıçkan, Ayfer Yıldırım, Batuhan Çokal, Ceyda Çetin Erenler, Dilek Ümran Öztürk, Emine Rumeysa Karaoğlan, Erhan Hisar, Esra Özbek Balcı, Fatma Çakır, Fatma Mendillioğlu, Hakan Uşak, Halil Oyan, Halil Özkul, Hilmi Gümüş, Himmet Özer, Hüseyin Özkan, İdris Sönmez, İshak Gazel, İsmail Hangün, İsmail Tosun, İsmail Yaşa, Kamil Saraçoğlu, Mehmet Ali Aymaz, Mehmet Demir, Mehmet Gül, Mehmet Karakaya, Melek Mankan, Mesut Yörük, Murat Ahmet Başköy, Musa Yılmaz, Mehmet Altuğ Atalay, Mustafa Aydın, Mustafa Özbey, Mustafa Yenipazar, Mücahid Köksal, Necati Kaymak, Osman Zeybek, Ramazan Aydemir, Ramazan Ataş, Rıdvan Durgut, Rıza Kenan Uzman, Salim Karaboğa, Sibel Tuna, Süleyman Yiğit, Şakir Ünal, Yasemin Aşıkovalı Çakır, Yunus Altıngemi, Zehra Öğüt Demirel

 

AK Parti’nin Kütahya milletvekili aday adayı tam listesi açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 Yorum

  1. 22 Mart 2023, 18:26

    İl Genel Meclis Başkanı olduğu süreçte yaptığı hizmetlerden dolayı Musa Yılmaz başkanın adaylığını destekliyoruz.

  2. 26 Mart 2023, 13:07

    Profesör Doktor Mustafa Aydın Ak Parti Kütahya milletvekilligi yakisir.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!