Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması: Tarih belli oldu

featured
service

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısının 1 Aralık’ta yapılacağını duyurdu.

2022 Asgari ücret zammı ne olacak? Yeni yılda asgari ücrete yapılacak zam oranı ile ilgili son gelişmeler yakından takip ediliyor. Bugün uygulanan asgari ücret brüt 3.577, net 2.825 lira. İşverene maliyeti ise 4.203 lira. Asgari ücretin belirlenmesine yönelik yapılacak toplantılar Aralık ayında gerçekleşecek.

Enflasyon artı 8-10 puan tartışılırken, asgari ücretin 3 bin 600 lira civarında olacağı öne sürülüyor. Edinilen bilgiye göre, Çalışma Bakanlığı’nda Asgari Ücret, 3600 gösterge ve emekli maaşlarının iyileştirilmesi başlıkları altında yapılan çalışmalar konusunda, iktidar partisine bir kaç kez bilgi verildi. Parti kurmaylarıyla yapılan toplantılarda, ‘olasılıklar ve yapılabilirlik’ üzerine değerlendirmeler yapıldığı öğrenildi.

Bakan Bilgin’den son dakika asgari ücret açıklaması: Tarih belli oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!