Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Kütahya’daki projelere destek

featured
service

Kütahya Valiliği’nde Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanları, ilgili bürokratlar ve AK Parti ile MHP İl başkanlarının katılımıyla yapılan koordinasyon toplantısı sonrası açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kütahya’ya müjdeli haberler de verdi.

Bakan Kurum’un açıklamasından satır başları şöyle:

FRİG VADİSİ’NE 5 MİLYON LİRA

Frig Vadisi Çevre Projesi’ne Kütahya’ya merkezi anlamda lojistik hizmetleri verecek. İçinde bisiklet, yürüyüş yollarının olduğu Frigya Vadisi Çevre Projesi etabı kapsamında 2.5 milyonu hibe olmak üzere 5 milyon TL’lik proje gerçekleştirilecek. İl Özel İdaresiyle birlikte yapılacak proje kapsamında içinde sergi salonları, bisiklet alanları ve karşılama hizmetinin verileceği binada çini atölyeleri, yöresel ürünlerin tanıtılacağı stantlar yer alacak ve vatandaşlar gelip burada alışveriş yapılacak. Projeyi Tabiat varlıkları genel müdürlüğü ile il özel idaresi birlikte yürütecek.

KÖY YOLLARI İÇİN 2 MİLYON LİRA

İl Özel idaresine Köy yollarının yapımı için 100 bin metrekarelik kilitli parke taşı ihtiyacının karşılanması için 2 milyon TL nakdi destek ile 3 çöp kamyonu hibe edilecek.

KÜTAHYA BELEDİYESİ İLE ARSA TAKASI

Kütahya merkezde turizmi canlandırmak amacıyla Kütahya Belediyesi ile hazine mülkiyetinde bulunan 12 bin metrekarelik alan takas edilecek ve Belediye Termal Sağlık Turizm Tesisini en kısa sürede inşa edecek.

İNKÖY’E SANAYİ SİTESİ KURULACAK

İnköy Mahallesinde belirlenen 9 bin metrekarelik alana küçük sanayi sitesi yapılacak. Şehrin içinde kalan küçük sanayi alanlarını İnköy’e taşıyarak önemli bir kentsel dönüşüm çalışması yapılacak. TOKİ tarafından inşa edilecek işyerlerinden ilk etapta 250 ya da 300 adet yapılacak, talep halinde bu sayı artabilecek.

2 BİN 300 KONUT YAPILACAK

Evi olmayan dar gelirli vatandaşların kalması mantığı ile başlatılan 50 bin sosyal konut projesi kapsamında Tavşanlı ve Dumlupınar’a bin 107 konut,  100 bin toplu konut projesi kapsamında merkez, Tavşanlı ve Çavdarhisar’a bin 176 konut yapılacak. Bakan Kurum “10 bin konut tamamlamıştık, şimdi de yaklaşık 2 bin 300 konut daha projelendirdik” dedi.

KANAL KÜTAHYA PROJESİNE DESTEK VERİLECEK

Kanal Kütahya projesi kapsamında şehrin içinden geçen kanalın etrafında yürüyüş yolları, bisiklet yolları için belediyeye proje desteği sağlanacak. Kanal Kütahya için Kütahya Belediyesi ve bakanlık birlikte çalışacak.

EVLİYA ÇELEBİ MAHALLESİNE MİLLET BAHÇESİ

Evliya Çelebi Mahallesinde projelendirilen 90 bin metrekarelik Millet Bahçesi projesinin ihalesi yıl sonuna kadar yapılacak ve 2021 yılında tamamlanmış olacak.

VEFA MAHALLESİNE 500 REZERV KONUT

Vefa Mahallesi’nde 1200 hak sahibinin olduğu alanda bakanlık tarafından 500 rezerv konut yapılacak. Talep halinde Vefa Mahallesinin tamamı kentsel dönüşüme tabi olacak. Ayrıca, restorasyonu tamamlanan Abdurahman Karaa konağı millet kıraathanesine dönüştürülecek.

ZAFER MEYDANI PROJESİNE 10 MİLYON LİRA

Kütahya merkeze kent meydanı yapılacak. Zafer meydanını çevreleyen tüm binaların cephe iyileştirilmeleri yapılacak. Tabela ve görüntü kirliliği tümden kaldırılacak. Valilik ve belediye ortak bir proje yapacak. 10 milyon TL’lik  projenin 3 milyon TL’si bakanlık hibesi şeklinde, 7 milyon TL’si ise kredi şeklinde olacak.

BAKAN KURUM İLÇELERİ DE UNUTMADI

Altıntaş ilçesine pazaryeri yapımı için 500 bin TL Hibe, 1.5 milyon TL kredi verilecek.

Domaniç ilçesine kilitli parke taşı yardımı yapılacak, selden zarar gören yerler en kısa sürede tadilat edilerek vatandaşın hizmetine sunulacak.

Emet ilçesinde çevre düzenleme projesine destek olunacak. Çöp kamyonu ve çöp konteynırı talepleri karşılanacak.

Gediz’de sokak sağlıklaştırması ve Millet Bahçesi projesi hem maddi anlamda hibe desteği hem de proje desteği sunulacak.

Hisarcık ilçesine yol yapımı, çöp toplama işlemleri için hibe ve teknik destek verilecek.

Pazarlar’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında etaplar halinde ilk etapta 100 – 150 konut, etaplar halinde tamamlanacak.

Simav’da ilçe merkezinde sanayi sitesi kentsel dönüşüme tabi olacak.  250 – 300 işyerinden oluşacak sanayi sitesinin yapımına bugün itibariyle başlanacak. Eski sanayinin bulunduğu alana da Simav’a yakışan örnek bir şehircilik anlayışıyla yeşil alan yapılacak.

Tavşanlı ilçesi merkezinde millet bahçesi projelendiriliyor, dere – sokak sağlıklaştırılması için Tavşanlı Belediyesi’ne 2 milyon hibe, 5 milyon kredi desteği sağlanacak.

Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan Kütahya’daki projelere destek

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!