CHP Milletvekili Kasap, olaylar aleyhine dönünce Ekspres Haber’i suçladı

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, olaylar partisinin aleyhine dönüşünce çareyi Ekspres Haber'i suçlamakta buldu.

featured
service

Ekspres Haber ve Kütahya Ajansı’nın gündeme getirdiği CHP’liler ile pazar esnafı arasında yaşanan gerginlik, Türkiye gündeminde de geniş yankı buldu.

Sosyal medyada binlerce kişi tarafından paylaşılan Ekspres Haber’in terör tepkisi videoları, milyonlarca kişi tarafından izlendi. Yaşanan olaylar üzerine pazar esnafını destekleyen yüzbinlerce yorum yapıldı.

Gazete ve internet haber sitelerimizde yayınlanan haberlerden rahatsız olan CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, parti binasında düzenlenen basın toplantısında Ekspres Haber’in mikrofonunu eline alarak bizi yanlı haber yapmakla suçladı.

Bireysel olarak nitelendirdiği partili kadınlara saldırı iddialarını kendi yandaş medya kuruluşlarını kullanarak milliyetçi ve muhafazakar kesimi suçlamaya kalkışan Milletvekili Kasap’ın planı, Ekspres Haber’in yaptığı haberlerle bozuldu.

Pazar esnafını “terör seviciler” olarak itham ederek gerginliğin artmasına neden olan Kasap, kendisini hatalı görmeyerek yaşanan olayları haberleştiren Ekspres Haber’e aslı olmayan ithamlarda bulundu.

Ali Fazıl Kasap’ın ifadelerini, ağzından çıktığı şekilde aynen veriyoruz:

“Şimdi geçen hafta bir vukuat oldu pazar yerinde. Aslında bireysel bir eylem. Ama kendi lehlerine çevirdiler. Hangi vasıtayla çevirdiler? Maalesef bunu göstermek zorundayım. Yanlı haberlerle gündeme getirdiler. Bunu da inşallah yayınlarsınız. İnşallah gazetede verirsiniz.

Bir keşke sorsaydınız. Deseydiniz ki orada ne oldu? Orada kadına şiddeti, masum broşür dağıtan kadının darp edilmesini ve masum bir broşürün olduğu standın yıkılması artı o Türk bayrağı kullananlar, Türk bayrağını yere attılar. Bunu niye haber yapmadınız? O üç tane saldırganı niye haber yapmadı? Türk bayrağını yere attı bu adamlar. Ama öbür taraftan muhalefet partisinin il başkanının kullandığı şey, pazardaki insanları provoke ederek, üç kişi yüzünden bütün pazarcıların mağdur edilmesi doğru değil.

Aynı şekilde pazarda yine broşür dağıtmaya çalışan partililerimize, üyelerimize ‘PKK dışarı’ diyenler, ‘Kahrolsun PKK’ diyebiliyorlar mı? Oslo’dan Dolmabahçe’den, şehide kelle diyenlerden hesap sorabiliyorlar mı? Onun hesabını verebiliyorlar mı? Bizim PKK’yla zerre miktar alakamız yoktur ama PKK’yla diz dize olanlar, el ele olanlar, Osman Öcalan’ı çıkaranları niye haber yapmıyorsunuz? Neden söyleyemiyor AK Parti İl Başkanı.

Bakın burada biz ‘PKK kahrolsun’ diyoruz. Sonuna kadar tüm terör örgütleri, sizin iş birliği yaptığınız tüm terör örgütlerini biz lanetliyoruz. Ama siz onlarla kol kola geziyorsunuz. Onu niye haber yapamıyorsunuz. Sorabiliyor musunuz AK Partili yöneticilere, milletvekillerine, kahrolsun PKK diye biliyorlar mı? Oslo’yu eleştirebiliyorlar mı? Kelle diyenleri eleştirebiliyorlar mı? Şehit asla kelle değildir. Şehitlerin bizim gönlümüzdeki yeri çok büyüktür. Bu analar doğurdu o şehitleri. Ve siz bu kadınlara el uzatıyorsunuz. Bu kadını dövüyorsunuz. Kadına tokat atıyorsunuz. Kadını yumrukluyorsunuz. Gücünüz kadına mı yetiyor sadece? Ve bunu söyleyemeyen AK Parti il başkanı başta olmak üzere hepsini kınıyorum.”

 

CHP Milletvekili Kasap, olaylar aleyhine dönünce Ekspres Haber’i suçladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!