Cumhuriyet Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlanıyor

Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarının açıldığı ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünün devlet yönetiminde yerini bulduğu cumhuriyetimizin ilanının üzerinden 99 yıl geçti.

featured
service

Türk milletinin tarihinde yeni bir devrin kapılarının açıldığı ve “Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir” sözünün devlet yönetiminde yerini bulduğu cumhuriyetimizin ilanının üzerinden 99 yıl geçti.

Bugün cumhuriyetin ilanının 99’uncu yıl dönümü. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da etkinlikler düzenlenirken, dün çelenk sunma programı vardı.

Çelenk sunma törenine; Törene Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Tören Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Necati Gündüz ‘ün çelenk sunması ile sona erdi.

Bugün ilk olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü kapsamında Valilik makamında tebrik kabul töreni yapıldı.

Vali Ali Çelik, protokol üyeleri ile STK temsilcilerinin tebriklerini kabul etti.

Ardından törenler Dumlupınar Spor Salonunda devam etti.

Saat 16.00’da Sera AVM’de Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı Bando Takımı gösteri yapacak.

Saat 20.30’da Tugay bandosu takımı eşliğinde fener alayı düzenlenecek.

Soner Sarıkabadayı Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları çerçevesince Zafer Meydanında saat 21.30’da sahne alacak.

VALİ ALİ ÇELİK MESAJ YAYINLADI

Kütahya Valisi Ali Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Çelik mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet; tarihten silinme, yok olma tehlikesiyle karşı karşıyayken “Bağımsızlık benim karakterimdir” diyerek tarih sahnesindeki hükmünü sürdüren devletimizin ve milletimizin en büyük kazanımıdır. Bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm yokluklara karşın bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olacak olan bir zaferle çıkan milletimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsız ve güçlü bir devlet olmayı başarmıştır. Bu başarının ardında milletimizin fedakârlığı, vatan sevgisi ve azmi vardır. 29 Ekim 1923’te ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin ilanında hiç şüphesiz Kütahya’mızın ayrı bir yeri ve önemi vardır.  Aziz milletimizin varoluş destanı bu topraklarda yazılmış ve kazanılan Büyük Zafer’le yeni Türk devleti bu kutlu topraklarda kurulmuştur. Kurtuluşun şehri, şehit ve şehitler diyarı Kütahya’mız, bu sorumluluk bilinciyle tıpkı dün olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin yarınları için aynı azim ve kararlılıkla çalışmakta, birlik ve beraberlik içerisinde kutlu yürüyüşünü sürdürmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın kahramanlarını, bu vatan için canlarını feda ederek milletimizin gönlünde ölümsüzleşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor; aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Cumhuriyet Bayramı Kütahya’da coşkuyla kutlanıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!