Depremzede kadın Kütahya’da ikiz bebek dünyaya getirdi

İkiz çocukları için gün sayan Kaya ailesi, Kahramanmaraş depremlerinin ardından ikizlerini Kütahya’da kucaklarına aldı. 

featured
service

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Kütahya’ya gelen depremzede kadın, ikiz bebeklerini dünyaya getirdi.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremleri evlerinde yaşayan Kaya çifti, bir süre sonra 3 çocuğu ve karnındaki ikiz bebekleriyle Kütahya’ya geldi.

Kentteki bir öğrenci yurdunda barınma imkanı sağlanan Kaya ailesi, daha sonra bir ailenin sağladığı imkanlarla eve yerleştirildi.

İkiz bebeklere hamile olan 27 yaşındaki Hatice Kaya, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Prof. Dr. Nadi Keskin’in ekibinin gerçekleştirdiği sezaryen ameliyatıyla ikiz kız çocuklarını dünyaya getirdi.

Kaya, depremde evlerinin hasar görmesi nedeniyle eşinin daha önce çalıştığı Kütahya’ya geldiklerini söyledi.

Deprem anında büyük korkular yaşadıklarını ve halen etkisi altında olduğunu belirten Kaya, “Deprem anında çok büyük korkular yaşadık. O anda çocuklarımı ve karnımdaki ikiz bebeklerimi düşündüm. İnşallah çocuklarımıza birşey olmaz dedim. Depremin hemen ardından evden çıktık.” dedi.

Kaya, ikiz çocuklarını sağlıklı bir şekilde dünyaya getirdiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

İkiz bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşayan baba İbrahim Kaya da kendilerine yardımcı olan Kütahyalı aileye teşekkür etti.

Babaanne Dilber Kaya ise “Bizim için ellerinden geleni yaptılar. Allah razı olsun” diyerek duygularını paylaştı.

Depremzede kadın Kütahya’da ikiz bebek dünyaya getirdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!