DPÜ’de yeni rektör belli oldu

Resmî Gazete’de yer alan karara göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü açıklandı.

featured
service

Resmî Gazete’de yer alan karara göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü açıklandı.

Resmî Gazete’de yer alan karara göre Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü açıklandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi yeni rektörü belli oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yeni Rektör Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan 1 Ağustos 2023 tarihli ve 32266 sayılı Resmî Gazete’de yer alan 2023/348 sayılı atama kararı uyarınca Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin yeni Rektörü belli oldu.

Buna göre Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak oldu.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, dört yıl boyunca Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü olarak görev yapacak.

PROF. DR. SÜLEYMAN KIZILTOPRAK KİMDİR?

1968 yılında Giresun’da doğan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden ‘Memlük Sistemi ve Memlük Devleti’nin Kuruluşu’ başlıklı teziyle yüksek lisans derecesini alan Prof. Dr. Kızıltoprak, 2001 yılında da Marmara Üniversitesinden doktora derecesini ‘Mısır’ın İngiltere Tarafından İşgali ve Osmanlı Devleti’nin Diplomasi Mücadelesi: 1882-1887’ başlıklı teziyle kazandı.

Kızıltoprak, ‘Mısır’da Osmanlı’nın Son Yüzyılı’, ‘Mısır’da İngiliz İşgali; Osmanlı’nın Diplomasi Savaşı: 1882- 1887’, ‘II. Abdülhamid’in Dış Politikası ve Taşöz Operasyonu’, ’15 Numaralı Mühimme-i Mısır Defteri: Mehmed Ali Paşa’dan Hüseyin Kamil’e Mısır Siyasi Tarihinin Önemli Belgeleri’, ‘Modern Devlet’e Giden Yolda Mülk Siyaseti Osmanlı Suriyesi’nde Hukuk, Yönetim ve Üretim’, ‘II. Abdülhamid Zamanında Bir Osmanlı Binbaşısının Gözünden Libya’ başlıklı kitapların yazarıdır.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, geçmişte Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde dekanlık görevlerini yürütmüştür. Ayrıca 2013-2018 yılları arasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığında (TİKA) Tunus Program Koordinasyon Ofisi (PKO) Koordinatör Yardımcılığı ve Libya, Özbekistan ve Macaristan PKO Koordinatörlüğü görevlerini üstlenmiştir.

DPÜ’de yeni rektör belli oldu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!