Erbaş:“Kamu-Sen’li hiç bir arkadaşımın boynunu büktürmem”

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi yeni hizmet binasının açılış programında konuşan MHP Kütahya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Erbaş, sendika üyelerine seslendi.

featured
service

Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi yeni hizmet binasının açılış programında konuşan MHP Kütahya Milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili Adayı Ahmet Erbaş, sendika üyelerine seslendi. Erbaş yeni dönemde milletvekili seçildiği takdirde Kamu-Sen’li hiçbir üyenin boynunu büktürmeyeceğinin sözünü verdi.
Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi Hizmet Binasının açılış programı yapıldı. Bengisu Sosyal Tesislerde yapılan programa MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok, Belediye Başkanı Alim Işık, belediye başkan yardımcıları, sendika temsilcileri ve üyeler katıldı. Kamu-Sen üyelerinin sorunları ve taleplerinin görüşüldüğü programda, yeni süreçteki talepler ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

ALTINOK: “BİZİM YÜZÜMÜZ TÜRKİYE’YE DÖNÜKTÜR”

Programın açılış konuşmasını Türk Eğitim-Sen Kütahya Şube Başkanı Mehmet Altınok yaptı. Yeni binanın Kütahya’ya kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Altınok: “Bizim yüzümüz Türkiye’ye dönüktür. Safımız Türkiye’den yanadır. Kalbimiz Türkiye iledir. Aklımız her daim Türkiye’dedir. Çünkü biz Türkiye sevdalısıyız. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kütahya Şubesi cesur, ilkeli ve mücadeleci sendikalist benliğini sürdürme konusunda azim ve kararla devam etmektedir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm ekip çalışanlarımızın her türlü mücadelesinde, her ne şartta olursa olsun aynı kararlılıkla yanlarında olacağız” dedi.

GEYLAN: “TÜRKİYE KAMU-SEN YENİDEN YETKİLİ SENDİKA OLACAK”

Altınok’un ardından söz alan Genel Başkan Talip Geylan, yeni hizmet binasının Kütahya’daki sendikal mücadelenin daha güçlü, daha başarılı yanlarına vesile olacağını söyledi. Geride bıraktıkları bir yılda 527 bin üyeyle tarihinde zirveye ulaştığını söyleyen Geylan: “Bu bana her türlü takdiri, övgüyü hak eden bir başarıdır. Hiçbir meslektaşımıza gayriahlaki tekliflerle yaklaşılmadı. Hiçbir kamu çalışanının şahsiyeti rencide edilmedi. İnşallah önümüzdeki süreçte Türkiye Kamu-Sen yeniden yetkili sendika olacak. 2023 yılı Türkiye Cumhuriyetinin 100. kuruluş yıl dönümü. 2023 yılı inanıyorum ki sendikamızın yeniden yetkili olacağı bir yıl olacak. Türkiye Kamu-Sen’e bağlı sendikalar yetkili olmalı. Çünkü 6 dönemdir yetkili sendika olan, 6 dönemdir toplu pazarlık masasına oturan sözde yetkili sendika kamu çalışanlarından almış olduğu yetkisini bozuk para gibi harcıyor. Kamu çalışanlarının daha fazla kaybetmemesi için Kamu-Sen’in yetili olması lazım” diye konuştu.

“SÖZLEŞMELİ İSTİHDAM KALDIRILMALI”

Geylan, sendika olarak taleplerini de sıraladı. Sözleşmeli istihdam modelinin kamuda tedavülden kaldırılmasının kırmızı çizgileri olduğunu söyleyen Geylan şöyle devam etti: “516 bin 4B’li memur kadroya geçecek arkadaşlar. Ancak hala sözleşmeli istihdam devam ediyor. Bunu doğru bulmuyoruz. Şimdi hükümetin 516 bin 4B’li memuru kadroya almasının anlamı şudur. ‘Ben hükümet olarak bir kısım memurları, diğer meslektaşlarımdan farklı bir statüde istihdam etmekte yanlış yapmışım. Bu yanlışımı fark ettim.’ Hükümetin aynı yanlışta ısrar etmemesi ve kamuda sadece ve sadece güvenceyi ve kadrolu istihdamı yürütmesi gerekir. 4688 sayılı sendika kanununun yapısı gereği şu an bir tane adam oturuyor masaya imza atıyor ya da atmıyor. Üç milyonu aşkın kamu görevlisinin kaderi bir tane adama bakıyor. Altı dönem de hangi adamın ağzına baktığını biliyoruz. Toplu sözleşme değiştirilmeli, toplu sözleşmeyi kapsayan her konfederasyona imza yetkisi vermeleri ve ayrıca her hizmet kolu müstakil şekilde muhatap olduğu kurumlarla toplu sözleşme imzalayabilmeli.”

ERBAŞ: “AYAĞINIZA DİKEN BATSA BİZ BUNU MİLLİ ŞEREF MESELESİ YAPARIZ”

Son olarak Milletvekili Ahmet Erbaş, sendika temsilcileri ve üyelerine seslendi. 20 yıldır iktidarda olmadıklarını, iktidarın hiçbir nimetinden faydalanmadıklarını söyleyen Ahmet Erbaş: “Hükümet ortağı değiliz, koalisyon ortağı değiliz ama ona rağmen Türkiye sevdasıyla sendikasından vazgeçmeyen 528 bin değerli kardeşimin önünde saygıyla eğiliyorum. Benim milletvekilliğim zamanında hiçbir Kamu-Sen’li arkadaşımın boynunu büktürmem. Kamu kurum ve kuruluşlarında eziyet etmem ve sürgün yaşatmam. Ayağınıza diken batsa biz bunu milli şeref meselesi yaparız. Pazar günü tarihi bir seçim var. Tarihi bir fırsat yaşıyoruz, nasıl ki bu salonlara sığmıyor taşıyoruz. 14 Mayıs’ta da MHP olarak sandıklara sığmayalım taşalım. Sular seller gibi coşalım ve buradaki coşkuyu bütün Türkiye hissetsin” diyerek sözlerini tamamladı.

 

 

  

Erbaş:“Kamu-Sen’li hiç bir arkadaşımın boynunu büktürmem”

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!