Ev ya da otomobil almak isteyenler dikkat! Dolandırıcılığa karşı dikkat!

featured
service

Dolandırıcıların yeni yöntemleri pes dedirtti. Ev ve otomobil almak isteyenlerin kâbusu haline gelen dolandırıcılar sahte ilanlarla, başkalarına ait ev ya da araçları düşük fiyatlarla ilana koyup, alıcılardan belli miktar kapora alınca da ortadan kayboluyor.

Dolandırıcıların bu yöntemle neredeyse iki günde aracın değeri kadar kapora topladığı belirtilirken, uzmanlar vatandaşları uyarıyor.

İnternet sitelerinde emlak ve otomobil satışında son haftalarda kapora dolandırıcılığı tehlikesi gidererek artıyor. Sahte ilanlarla başkalarının evlerini ya da otomobillerini düşük fiyattan satışa çıkaran dolandırıcılar, kendilerini arayanlardan onbinlerce liralık kaporalar topluyor.

Yeni tip bir emlak dolandırıcılığı türedi. Emlakçı kisvesi altında takım elbiseli bu kişiler, başkalarının lüks konutlarının fotoğraflarını çalıp, kendi açtıkları sahte sitelerde fiyatının çok daha altında ilana koyuyorlar.

Arayan vatandaşları ofislerine davet edip, evi kaçırmamaları için ya kapora talep ediyor ya da kaporanız yoksa 30-40 bin TL’lik senet imzalatıyorlar.

Benzer tuzak otomobil satışlarında da var. Galericilere ait ya da sahibinden satışa çıkan lüks araçların fotoğraflarını kopyalayıp, ruhsatlarında dijital oynama yapılıyor. Daha sonra internette değerinden çok daha ucuza satışa çıkarılıyor.

İlandaki numarayı arayanlardan ise yine kapora isteniyor. Tek seferde 50 bin lira kapora yollayan bile olurken, dolandırıcılar ortadan kayboluyor.

Ev ya da otomobil almak isteyenler dikkat! Dolandırıcılığa karşı dikkat!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!