Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da

Evliya Çelebi’nin torunları 270 kadın Konya’yı gezdi. Belediye projesinde kadınlar Konya’nın tarihi, kültürel alanlarını tanıdı.

Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da
service

Evliya Çelebi’nin torunları 270 kadın Konya’yı gezdi. Belediye projesinde kadınlar Konya’nın tarihi, kültürel alanlarını rehberler eşliğinde tanıdı.

Kütahya Belediyesi ‘Evliya Çelebi’nin Torunları Geziyor’ projesi kapsamında düzenlenen kültür turları Konya ile devam etti. Belediye Başkanı Alim Işık’ın eşi Fatma Işık’ın da eşlik ettiği Konya gezisinde 270 kadın, Mevlana Müzesi ve Camii başta olmak üzere Konya’yı rehberler eşliğinde gezdi.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yapılan çekilişle 270 kadın, Konya Hüyük Belediyesi’nin daveti üzerine Konya’yı gezdi. Gezinin ilk durağı Afyonkarahisar’da bulunan Devlet Bahçeli Parkı’nda verilen sabah kahvaltısı oldu. 6 otobüsten oluşan gezi kafilesi Konya’da ilk önce Mevlana Müzesi ve Camii’ni gezdi. Cami ve türbenin ardından Belediye Başkanı Alim Işık diğer gezilerde olduğu gibi yemek ikramında yaptı.

Konya kültür gezisi, yemek sonrasında sırası ile Meram Tavusbaba, Sille, Alaaddin Cami ve Sultanlar Türbesi, Şems-i Tebrizi, Kapu Cami, İplikçi Cami, Aziziye Camisi gezileriyle devam etti.

Panoramik şehir turunun ardından Mevlana Kültür Merkezi’ne giden kadınlar, Sema Töreni ile Konya gezisini unutulmaz hatıralarla tamamladı.

“EN YAKIN SÜREDE KÜTAHYA’YA GELECEĞİZ”

Mevlana Kültür Merkezi’ne gelerek kadınlara ‘hoş geldiniz’ diyen Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, sema gösterisine eşlik etti.

Gösteri öncesinde Başkan Işık’ın eşi Fatma Işık, Genel Sekreter Uslu’ya Kütahya’nın simgesi çini vazo hediye etti. Genel Sekreter Uslu, Başkan Işık’a selamlarını ileterek Hz. Mevlana’nın eseri olan Mesnevi’yi Fatma Işık’a hediye etti ve yakın zaman içinde de Konya’dan Kütahya’ya ziyaret için geleceklerini söyledi.

Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da

Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da

Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da

Evliya Çelebi’nin torunları Konya’da

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!