EYT’nin yürürlüğe gireceği tarih açıklandı

Milyonlarca kişinin beklediği EYT'nin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yürürlüğe gireceği tarih netleşti. Buna göre, EYT'nin 15 Ocak 2023'te yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor.

featured
service

Milyonlarca kişinin beklediği EYT’nin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) yürürlüğe gireceği tarih netleşti. Buna göre, EYT’nin 15 Ocak 2023’te yürürlüğe girmesi için hazırlık yapılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)  ile ilgili çalışmada sona yaklaşıldı.

Bir süredir hazırlıkları devam eden EYT yasasının Aralık ayında netleşerek Meclis’e gelmesi bekleniyor. Kasım sonu Aralık başı gibi kamuoyuna açıklanacak olan yeni EYT düzenlemişinin Meclis maratonu da başlamış olacak.

Meclis’te önce komisyonlarda görüşülecek olan tasarı Genel Kurul’a gelip oylanacak. Bu arada verilecek önergelerle tasarı da değişiklik yapılması ya da kapsamının genişlemesi de mümkün olabilecek.

Aralık’ta yasal sürecin tamamlanmasıyla birlikte 15 Ocak 2023 tarihi itibariyle de de uygulamanın başlaması bekleniyor. Bu konuda Meclis’te bir hazırlık yapıldığı da belirtiliyor.

Meclis’e gelecek torba yasada EYT ile birlikte 3600 ek gösterge de var. 3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak’ta devreye girebilir.

Sözleşmeli personele kadro konusu da torba yasada olacak. Eğer sözleşmeli personel kadroya geçmeyi kabul ederse bir maaş sınırlaması getirilecek.

EYT’nin yürürlüğe gireceği tarih açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!