FETÖ’den yargılanan eski Kütahya Tugay Komutanı Başoğlu hakkında karar verildi

featured
service

 Eski Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanı emekli tuğgeneral Celal Başoğlu’nun, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında yargılandığı davada beraatine kararı verildi.

Kütahya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasına, tutuksuz sanık Başoğlu ve avukatı katıldı. Söz verilen sanık Başoğlu, beraatini istedi.

Başoğlu hakkında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme” ve “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla görülen davayı karara bağlayan mahkeme, Başoğlu’nun üzerine atılı suçu işlediği sabit görülmediğinden beraat kararı verdi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz tarafından 16 Temmuz 2016 sabahı ifadesi alınan Başoğlu, 23 Temmuz 2016’da çıkarıldığı Kütahya Sulh Ceza Hakimliğince yurt dışına çıkış yasağı konularak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, görev süresi uzatıldıktan bir süre sonra kendi isteğiyle emekliye ayrılmıştı.

Başoğlu’nun, darbecilerin hazırladığı sözde “sıkıyönetim komutanları listesi”nde “Kütahya sıkıyönetim komutanı” olarak yer aldığı ileri sürülmüştü.

Darbecilerin emrini yırtıp atmıştı

Tuğgeneral Başoğlu’nun, girişimin ardından darbecilerin gönderdiği yazılı emri “yok” sayarak yırttığı öğrenilmişti.

Başoğlu, emrin yazılı olduğu kağıdı yırttıktan sonra görüştüğü Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’i bilgilendirdi ve darbe emrini “yok” hükmünde saydığını, şehrin asayişi ve güvenliği için kolluk kuvvetleri olarak devlet ve milletin yanında olduğunu belirtmişti.

Nayir’in tavsiyesi üzerine Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz ile de görüşen Başoğlu, yaşananlar hakkında bilgi vermişti. Daha sonra garnizondaki komutanlarla toplantı yapan Başoğlu, kendisi dışında kimseden emir alınmaması talimatını vermişti.

FETÖ’den yargılanan eski Kütahya Tugay Komutanı Başoğlu hakkında karar verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!