Gediz-Uşak arası giriş çıkışlar seyahat iznine bağlandı

featured
service

ANALİZ HABER – Kütahya’nın Gediz ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları artmaya devam ediyor. Gediz Kaymakamlığının aldığı kararlar doğrultusunda, ilçeye giriş ve çıkışlar kontrollü olarak sağlanıyor. Gediz-Uşak kara yolunda ise büyük şehirlerdeki gibi seyahat izin belgesi uygulamasına başlandı. İşçi servislerinde ise yolcu sayısı yarıya düşürüldü.

İlçe merkezinde maske takmayanlar ve sosyal mesafe kuralına uymayanlar uyarılıyor.

Gediz’deki salgının nedeni Uşak OSB’deki tekstil fabrikaları mı?

Edinilen bilgiye göre, Uşak OSB’deki tekstil fabrikalarında çok sayıda Gedizli çalışıyor. Her gün Gediz’den servislerle işçiler çalışmak için Uşak’a gidiyor. Ayrıca Uşak’ta yaklaşık 20 bin civarında Gedizli yaşıyor.

Uşakta Kovid-19’dan 25 kişi hayatını kaybederken, yüzlerce de pozitif vaka bulunuyor. Uşak ile Gediz arasında yaşanan insan trafiği ise Gediz’de pozitif vakaların artmasına neden oldu.

Kovid – 19’dan bir kişinin hayatını kaybettiği Gediz’de durumu ciddi olan vatandaşlar ise Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki pandemi servisinde tedavileri sürüyor.

Öte yandan, Gediz’deki pozitif vakalar, Kütahya merkez ve diğer ilçeler içinde risk oluşturuyor.

 

Gediz-Uşak arası giriş çıkışlar seyahat iznine bağlandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!