Gıda fiyatları için adım atılıyor: 20 temel gıda ürününün fiyatı sabitlenecek!

featured
service

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu’nun (MKYK) dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanmasıyla ana gündem olan ekonomik sorunlar görüşüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KDV indirimleri konusunda talimatlarda bulunurken, AK Parti kurmayları da önerilerini dile getirdi.

Zincir marketlerin denetlemeye tabi tutulması gerektiğini vurgulayan Erdoğan, KDV indirimlerinin sonuçlarının takip edilip rapor tutulması talimatını verdi.

Temel tüketim ürünlerinde gidilen KDV indiriminde fiyatların etiketlere yansımadığı eleştirilirken, dar gelirli ailelerin durumlarına da çare düşünüldü.

“FİYATLAR SABİT TUTULSUN”

Bunun sonucunda vatandaşa ağır gelen belli başlı tüketim ürünleri tespit edilerek, “20-25 adet temel tüketim kalemi belirlensin ve bunların fiyatı yıl sonuna kadar sabitlensin” önerisi sunuldu.

Maddelerin üretim maliyetinde artış saptandığı halde ise üreticiyi destekleme çalışmalarının devreye girmesi konuşuldu.

Önerilerin hayata geçmesi durumunda, un, toz şeker, sıvı yağ, çocuk bezi, temizlik ürünleri fiyatının, yıl sonuna kadar sabit tutulması bekleniyor.

Gıda fiyatları için adım atılıyor: 20 temel gıda ürününün fiyatı sabitlenecek!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!