İyi sürücü ile kötü sürücü birbirinden böyle ayrılacak

Kütahya’da büyükşehirlere göre kaza oranının az olmasının avantaj olduğunu belirten sigorta acente yetkilisi Cemal Aydoğdu, “İyi sürücü yüzde 50 indirim alacak, çok kaza yapan sürücüyü ise yüzde 200 zam uygulanacak. Vatandaşlardan konuyla ilgili çok soru alıyoruz” dedi.

featured
service

İyi sürücü ile kötü sürücü zorunlu trafik sigortasında prim ödemesinde ayrılacak. Kütahya’da büyükşehirlere göre kaza oranının az olmasının avantaj olduğunu belirten sigorta acente yetkilisi Cemal Aydoğdu, “İyi sürücü yüzde 50 indirim alacak, çok kaza yapan sürücüyü ise yüzde 200 zam uygulanacak. Vatandaşlardan konuyla ilgili çok soru alıyoruz” dedi.

4 Nisan itibariyle Zorunlu Trafik Sigortası’nda hasarsızlık indirimi ve hasar sonrası prim artırım oranlarında değişikliğe gidildi.

Buna göre çok kaza yapan sürücülerin sürprim oranı yüzde 200 artırılırken, az kaza yapan sürücülere yüzde 50 indirim uygulanacak.

Konuyla ilgili Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulunan sigorta acente yetkilisi Cemal Aydoğdu, sigorta poliçe basamaklarına 2 basamak daha eklendiğini anlattı.

0.basamağın en düşük basamak olduğunu vurgulayan Aydoğdu, 0. basamaktaki çok kaza yapan araç sürücülerinin trafik canavarı olarak adlandırıldığını ve yüzde 200 zam uygulandığını belirtti.

“DEĞİŞİKLİKLE AMAÇ İYİ SÜRÜCÜ İLE KÖTÜ SÜRÜCÜYÜ AYIRMAK”

4 Nisan’da hayata geçen değişiklikle iyi sürücü ve kötü sürücü ayrımının yapılması olduğunu aktaran Aydoğdu, “Vatandaşlarımızdan çok sorular alıyoruz. Burada bir yanlışı düzeltmemiz gerekiyor. Müşterimiz 7. Basamaktan 8. Basamağa yükselince yüzde 40 olan indirimi yüzde 10 alarak yüzde alıyor. Yani 2 bin lira olan prim 1 bin lira olmayacak. Sadece yüzde 10 indirim alacak” ifadelerini kullandı.

İyi sürücü ile kötü sürücü birbirinden böyle ayrılacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!