KARANDA İHA yine şampiyon!

Kütahya Dumlupınar Üniversitesini TEKNOFEST 2023’te İnsansız Hava Aracı Yarışmalarında temsil eden KARANDA İHA Takımı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon oldu.

featured
service

DPÜ’nün insansız hava aracı takımlarından KARANDA İHA, TEKNOFEST 2023’te şampiyonluğa ulaştı. Bursa’da düzenlenen yarışmalara son şampiyon unvanıyla gelen ve ön elemeleri de birinci tamamlayan KARANDA İHA, final yarışmalarında 94 puana ulaşarak şampiyon olan üç takımdan birisi oldu. TEKNOFEST tarihinde üst üste iki sene şampiyon olan az sayıda takım arasına girerek önemli bir başarıya uzanan KARANDA İHA, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da DPÜ’nün gururu oldu.

2 SAAT UÇUŞ SÜRECİNE SAHİP

Bu yılki yarışmada keşif ve kargo olarak adlandırılan iki adet VTOL İHA ile hastaneler için kan tedariki, kazazedeler için ise kaza yerinin bildirilmesini amaçlandığı bir görevi yerine getiren KARANDA’nın  kargo İHA’sı 24 kilogram ağırlığa, 6 kg faydalı yük kapasitesine, 3 bin 700 mm kanat açıklığına ve 2 saat uçuş süresine sahip. Ekip üyesi öğrencileri tarafından yerli olarak geliştirilen yazılımla mobil uygulama ve arayüz ile anlık olarak İHA’ların hız, irtifa, konum gibi bilgilerine erişilebiliyor.

2 BİN TAKIM ARASINDA ÜST ÜSTE BİRİNCİ OLDU

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Göçmez öğrencileri kutlayarak şu mesajı paylaştı: 332 bin takımın ve 1 milyon üstünde fazla yarışmacının olduğu dünyanın en büyük teknoloji fuarı TEKNOFEST’te, İHA kategorisinde 2 bin takım içinde üst üste 1. olan KARANDA İHA’yı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Katkı veren başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm emeği geçenleri de kutluyorum.”

 

KARANDA İHA yine şampiyon!

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!