Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Cumhuriyet Caddesi ile ilgili son kararı açıkladı

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nin araç trafiğine açılmasına yönelik sürecin Haziran ayında başlayacağını bildirdi.

featured
service

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, halk arasında Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi’nin araç trafiğine açılmasına yönelik sürecin Haziran ayında başlayacağını bildirdi.

Basın mensuplarıyla iftarda bir araya gelen Işık, “Cumhuriyet Caddesi Sağlıklaştırma Projesi”nin tüm hazırlıklarının tamamlandığını, caddenin araç trafiğine açılması için ihale sürecinin de yakında başlayacağını söyledi.

Kütahya Şehir Hastanesi açıldığında ve olası bir depremde Atatürk Bulvarı ile Menderes Caddesi’nin ulaşıma kapanması halinde Cumhuriyet Caddesi’nin (Sevgi Yolu) alternatif bir yol olarak büyük önem taşıyacağını vurguladı.

– CADDE ZAFER MEYDANI’NDAN ULU CAMİ’YE TEK YÖNLÜ AÇILACAK 

Projeye ilişkin vatandaşların görüşleri dahil olmak üzere 2019 yılında başlatılan trafik şurasının, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Eskişehir Osmangazi Üniversitesinin ilgili bölümleriyle birlikte yapılan Kütahya Ana Ulaşım Planı çalışmalarının sonuçlandığını ifade Işık, çalışmalarda gelen öneriler doğrultusunda Sevgi Yolu’nun, Zafer Meydanı’ndan başlamak üzere herhangi bir araç parkına müsaade etmeden Ulu Cami istikametine doğru tek yönlü trafiğe açılacağını aktardı.

OLASI BİR DEPREMDE KENTİN ANA DAMARI OLACAK  

Özellikle Kütahya Şehir Hastanesinin faaliyete açılmasından sonra alternatif bir yolun büyük bir ihtiyaca dönüşeceğini vurgulayan Işık şöyle devam etti:

“Şu anda vatandaşımız belki bunun önemini anlamıyor ama Kütahya merkezde bir deprem olması halinde, Atatürk ile Menderes caddelerinin çevresindeki yüksek binalar bizi Hatay ve Kahramanmaraş örneğinde olduğu gibi bir manzarayla karşı karşıya bıraktığında Cumhuriyet Caddesi şehrimizin ana damarlarından biri olacak.”

Başkan Alim Işık,  Haziran ayında ihale sürecinin tamamlanıp Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun onayından geçtikten sonra Sevgi Yolu’nun vatandaşların hizmetine açılacağını sözlerine ekledi.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Cumhuriyet Caddesi ile ilgili son kararı açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!