Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, projenin ne zaman bitirileceğini açıkladı

Kütahya-Afyonkarahisar kara yolundaki Zafertepe Kavşağı'nda yürütülen yeni kavşak çalışmaları trafik akışını felç etti.

featured
service

Kütahya-Afyonkarahisar kara yolundaki Zafertepe Kavşağı’nda yürütülen yeni kavşak çalışmaları trafik akışını felç etti. Ramazan Bayramı tatili dönüşünde çalışmalar nedeniyle yaklaşık 30 kilometre araç kuyruğu oluştu. Yaklaşık bir saat bekledikten sonra Kütahya’dan geçen binlerce sürücü duruma tepki gösterdi.

Çalışmalar nedeniyle her gün yaşanan yoğunluğunda trafik akışını çözmek için çok sayıda trafik polisi görevlendirildi.

Kütahya’da 4 yıl önce üst geçit yapılması için başlanan, daha sonra ise Zafertepe-Germiyan Kampüsü Kavşak Çalışması Akıllı Sinyalizasyon Projesi’ne dönüştürüldü.

Proje trafik çilesine dönüşürken, vatandaşların ‘ne zaman bitecek, ne yapılıyor?’ sorularının muhatabı oldu.

Belediye Başkanı Alim Işık, projenin detaylarını ve ne zaman biteceği hakkında Kütahya Ajansı ve Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulundu.

Projenin Vali Ali Çelik başkanlığında toplanan komisyona uzmanlar tarafından sunumunun yapıldığıı belirten Işık, “İlk olarak üst geçit projesine Karayolları Genel Müdürlüğü izin vermedi. Belli bir süre sonra aynı ekip akıllı sinyalizasyon sistemiyle kavşak yönetim projesini Vali Ali Çelik başkanlığındaki komisyona sundu. Proje ile bölgedeki mevcut trafik akışının yüzde 50 fazla kaldırılabileceğinin simülasyonunu gösterdiler. Sunum sonrası görüşmeler neticesinde proje onaylandı.” dedi.

Çalışmaların bu ay içinde bitirilmesini hedeflediklerini açıklayan Işık, müteahhit firma ile bitirme tarihini görüştüklerini en geç Haziran ayında projenin sonlandırılacağını söyledi.

Başkan Işık, ihalenin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığını aktardı.

BAŞKAN IŞIK’TAN ‘SEÇİM KAYGISI’ İDDİALARINA CEVAP

Kavşak çalışmasının seçime denk getirildiği iddiasına cevap veren Başkan Işık,”Sosyal medyada dolaşan çalışmanın bilerek seçime denk getirildiği iddiaları da doğru değildir. Bizim işlerimizde seçim kaygısı, oyum azalmasın gibi klasik düşünceler etkili olmaz.” ifadelerini kullandı.

 

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, projenin ne zaman bitirileceğini açıkladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!