Kütahya Eczacı Odası depremzedeleri ilaçsız bırakmadı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın yaşandığı 10 ilde yaralar sarılmaya devam ediyor.

featured
service

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yıkımın yaşandığı 10 ilde yaralar sarılmaya devam ediyor.

Türk Eczacılar Birliğince 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası Antakya bölgesinde sorumlu eczacı odası olarak görev yapmaya devam ediyor. 35. Bölge Kütahya Eczacı Odası S. Cahit Ceylan “Depremi ilk gününden bugüne kadar vatandaşımıza hiçbir zaman ilaç krizi yaşatmadık” dedi.

Türk eczacılar birliği 54 Eczacı odasının koordinatörlüğünde deprem bölgesi olan 10 ilimizde salı gününden itibaren Sahra eczanelerini kurduklarını belirten Ceylan, “Şu an deprem bölgesinde 27 tane Sahra eczanemiz bulunmakta ve depremzede vatandaşlara hizmet etmektedir. Her ilimiz depremden etkilenen bir ilimize koordinatör olarak atandı. Kütahya olarak bizde Antakya bölgesinden sorumlu eczacı odası olduk. Bu sahra eczanelerinde eczacılarımızın Türk eczacılar Birliği’ne bağışladığı tutarın karşılığında Türkiye eczacılar birliği bölgelerinin ihtiyaçlarını depolarda sağlayıp eczanelerimize gönderdi. Bir kısmını eczacılarımız kendisi bağışlar ile deprem bölgelerini getirdiler.” dedi.

Depremin ilk gününden bu güne kadar bölgede tüm ihtiyaçların karşılandığını belirten Başkan Ceylan “Depremin ilk gününden beri vatandaşımızın ilaç ile ilgili ve ilaç dışı mama, şampuan, hijyen malzemeleri aklınıza gelebilecek sağlık ile ilgili tırnak makasından diğer ürünlere kadar tüm ihtiyacı depremzede vatandaşlarımızın ihtiyaçları herhangi bir ücret alınmadan ücretsiz olarak Türkiye Eczacılar Birliği Sahra eczanelerinde karşılandı. Türkiye eczacılar birliği çok güzel bir organizasyon gerçekleştirdi. Sahra eczanelerini vatandaşlarımız geldiğinde belirttikleri kronik ilaçlarını kendileri söylediler ya da sistemden daha önce hangi ilaçları kullandıklarını teyit ettik. Arama kurtarmada çalışan TSK personelleri, polisler, araba kurtarma çalışanları gönüllüler uzun süre orada kalmakta hijyen sıkıntısından dolayı birçok hastalık ortaya çıktığından dolayı onların da sağlıkla ilgili ilk dersleri yine bizler karşıladık. Sağlık Bakanlığı’na bağlı umku ekipleri köylere hastaların muayeneye gidecekleri zaman ilaçlarını yine bizlerden aldılar ve köylerdeki vatandaşlarımıza götürdüler. Orada her çadırda 20 gönüllü Eczacı arkadaşımız 3 gün kalarak 4 günde bir değişerek Sahra eczanelerinde hizmetleri devam ettirdiler. Bölgede barınma elektrik su problemimiz olmasına rağmen Türkiye’deki 30 bin eczacı arkadaşımız deprem bölgelerine destek verdiler” İfadelerini kullandı.

Kütahya Eczacı Odası depremzedeleri ilaçsız bırakmadı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!