Kütahya Şehir Hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanının yapması bekleniyor

Kütahya halkının uzun süredir beklediği Kütahya Şehir Hastanesi hizmete girmesi için gün sayıyor.

Kütahya Şehir Hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanının yapması bekleniyor
service

Kütahya Şehir Hastanesinde yüzde 95 bitirilme oranına ulaşıldı. Eylül ayında hasta kabulüne başlanması hedeflenen 510 yatak kapasiteli hastanenin resmi açılışını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması bekleniyor.

Kütahya halkının uzun süredir beklediği Kütahya Şehir Hastanesi hizmete girmesi için gün sayıyor. Kütahya’da hastane ve yatak sıkıntısına büyük ölçüde çözüm olacak Kütahya Şehir Hastanesi, aynı zamanda istihdama da büyük katkı sağlayacak. Yaklaşık 3 bin kişinin istihdam edileceği Kütahya Şehir Hastanesinin açılmasıyla birlikte Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan personelin dahil olmasıyla personel sayısı 4 bin 500’e ulaşacak. Hastanede çalışmalar son hızıyla sürerken Sağlık Bakanlığı ve firma arasında cihaz kabulleri de gerçekleştiriliyor. İç dizayn ve cihaz yerleştirmenin yanı sıra hastane çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları da sürüyor.

BAKAN YARDIMCISI KIRBIYIK İNCELEMELERDE BULUNDU

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakan Yardımcısı Kürşat Kırbıyık, Kütahya’ya gelerek hastanede incelemelerde bulunmuştu. Kırbıyık Vali Ali Çelik ve yetkililerden Kütahya Şehir Hastanesinin son durumu ile ilgili geniş bir bilgi almıştı. Kırbıyık, yaptığı açıklamada da “Kütahya’da sorunsuz bir sağlık anlayışı için çalışıyoruz,” açıklamasında bulunmuştu.

KÜTAHYA’DA OLMAYAN BÖLÜMLER AÇILACAK

Kütahya Şehir Hastanesi IVF/tüp bebek merkezi, özel doğum üniteleri, yanık ünitesi, hiperbarik oksijen tedavi ünitesi ve radyoaktif iyot tedavi merkezi gibi daha önce Kütahya’da sunulmayan sağlık hizmetlerini de sunacak. Acil, çocuk acil ve yetişkin acil olmak üzere üç kademeli olarak nitelikli bir hizmet alanı oluşturularak vatandaşlara rahat tedavi imkanı sunulacak.

“YÜZDE 95 BİTİRİLME ORANINI YAKALADIK”

Kütahya Şehir Hastanesinin en kısa sürede açılmasını hedeflediklerini belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, bu noktada çalışmalarına devam ettiklerini aktardı. Yüzde 95 bitirilme oranına gelindiğini anlatan Önsay, açılışla ilgili olarak “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açılışa gelecek. Kendi sözü var. Ben birebir görüştüm. Açılış yapmak için gelecek söz verdi. ‘Bu hastanede benim. Ben açacağım’ dedi. Aynen ifadesi bu.” ifadelerini kullandı.

Kütahya Şehir Hastanesinin açılışını Cumhurbaşkanının yapması bekleniyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!