Kütahya Sevgi Yolu ‘nun trafiğe açılması tartışması devam ediyor

Kütahya’nın simge caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe açılıp açılmaması polemiği yeniden gündeme geldi.

featured
service

Sevgi Yolu trafiğe açılacak, açılamayacak tartışması yeniden alevlendi. Başkan Işık ‘Cadde trafiğe açılacak’ dedi, vatandaşlar ise ‘Başka sorun kalmadı mı’ diye sorarken “Ailece gezebildiğimiz tek yere dokunulmasın” görüşünde birleşti.

Kütahya’nın simge caddelerinden Cumhuriyet Caddesi’ni trafiğe açılıp açılmaması polemiği yeniden gündeme geldi.

 Belediye Başkanı Alim Işık’ın “Sevgi Yolu tek yönlü trafiğe açılacak.” açıklaması vatandaşlardan tepki çekti. “Merkezde nefes aldığımız, ailemizle gezebildiğimiz tek yer” diyerek caddenin trafiğe kapalı kalmasını isteyen vatandaşlar Ekspres Haber’e konuştu.

“ALİM BEY NİYE BAŞKA İŞLERLE İLGİLENMİYOR?”

Kütahya’da birçok problemin olduğunu belirten bir vatandaş, Alim Işık’ı eleştirdi: “Başka yapılacak iş yok mu da bunu trafiğe açacaklar? Beş sene oldu Alim Bey iktidarda niye başka işlerle ilgilenmiyor? Türkiye’nin neresinde gezerseniz gezin Kütahya’ya girdiğiniz belli oluyor. Sadece burası mı kaldı şimdi trafiğe açılacak. Ben bir MHP’li olarak bunu kınıyorum yani. Sorulmasını bile yanlış buluyorum.”

“HER GELEN BELEDİYE BAŞKANI FARKLI KARAR VERİYOR”

Vatandaşlar caddenin trafiğe açılmaması için gerekçelerini şöyle açıklıyor: “Açılmasın ne gerek var. Ama vatandaş gezemez. Yani bu bu vaziyette daha iyi. Her gelen belediye başkanı bir yer değiştiriyor. Bana göre açılmasın. Yani buradaki insanların yürüyüşü olsun. Hava alması olsun, rahatlaması olsun. Yani şurada araba gürültüsünden geçilmeyecek bence hiç gerek yok.”

“ARAÇ YOĞUNLUĞU OLUŞUYOR, AİLECEK GEZEMEYİZ”

Caddede insanların genellikle aileleri ile gezdiğini belirten bir çift ise, “Bu arabaların gürültüsü, insanların gürültüsü ki şurada mesela dükkanlara falan bazen mal falan veriyorlar. Buranın yoğunluğu bir de bisikletler, motosikletler girdiği için bayağı bir yoğun oluyor. Bence açılmasın abi. Yani çocuklu olarak araba hiç rahat olmuyor. Onu da gördük. Zamanında arabalar vardı. Hiç hareket edemiyoruz. Bebek arabasında olan. Yanaşamıyorlar. Ne tarafa gideceğini sapılıyor insanlar. Olmasın, açılmasın, hiç razı değiliz, istemiyoruz da. Biz zaten sevgi yoluyla Kütahya’nın hiçbir şeyi yok ki. Burası da açılırsa nereye gidecek insanlar?” görüşünde birleşti.

“BEN MİSAFİRİM AMA CADDE TRAFİĞE AÇILMAMALI”

Cadde üzerinde esnaflık bir yapan vatandaş da eleştirirken, şehir dışından gelen bir vatandaş da düşüncelerini aktardı: Modernleşen bütün şehirlerde her yer trafiğe kapalı oluyor zaten. Trafiğe kapanmış bir caddeye biz niye tekrar içeceğiz ki? Yani trafik sorunu olduğuna inanmıyorum ben. Çözümler de çarelerde bulunabilir. Ama caddenin daha güzelleşmesi gerekir. Çok zor soru. Ben buradan misafirim ama ya bence açılmaz. Bu şekilde yayaların yoğun bir şekilde eee birlikte olması güzel diye düşünüyorum. Hani burada. Her şey var. Açılmamalı. Bak ne güzel dolaşıyoruz burada rahat rahat. Ondan sonra trafiği geçesin. Yok araba geçiyor. Yok sağa bak. Yok sola bak. Ne güzel gidiyor. Kaç senedir burada memnunuz biz yani. Aman aman değiştirilmesin.

KAYNAK

Kütahya Sevgi Yolu ‘nun trafiğe açılması tartışması devam ediyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!