Kütahya Valiliğinden Kovid-19 ile ilgili önemli açıklama

featured
service

Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bazı alanlarda sigara içilmesine yasak getirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Ali Çelik başkanlığındaki İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, Kovid-19 ile mücadele kapsamında alınan kararlara ek olarak bazı alanlarda sigara içme yasağı getirildiği bildirildi.

1 Haziran’da il genelinde açık alanlarda ağız ve burnu tam olarak kapatacak şekilde maske takma zorunluluğu getirildiği hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ancak bazı vatandaşlarımızın maske takma zorunluluğunu toplu yaşam alanı kapsamında olan açık alanlarda sigara içme bahanesiyle ihlal ettiği görülmektedir. Bu kapsamda Atatürk Bulvarı, Adnan Menderes Bulvarı, Asım Gündüz Caddesi, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Abdurrahman Karaa Bulvarı,  Sevgi Yolu ve Saman Pazarı’nda maske kullanımını ihlal ederek,  maskeyi aşağı indirerek sigara içilmesinin yasaklanmasına karar verilmiştir.”

Açıklamada, işyeri önleri, pazaryerleri, cami önleri, hastane bahçeleri, parklar ile otobüs ve servis duraklarında toplum sağlığını korumak ve bulaşa sebep olunmaması maksadıyla sigara içilmesinin yasaklandığı vurgulandı.

Alınan kararlara uymayanlar hakkında ise İl Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı ve Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında da gerekli adli işlemlerin başlatılacağı ifade edildi.

Kütahya Valiliğinden Kovid-19 ile ilgili önemli açıklama

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!