Kütahya Valisi Ali Çelik’ten Kent Meydanı Projesi açıklaması

featured
service

Kütahya Valisi Ali Çelik, yapılacak meydan düzenlemesinde temel hedefin Kütahya’nın geçmişini ve geleceğini kucaklayacak bir eser olması olduğunu bildirdi.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan eski Hükümet Konağının bulunduğu alanın meydana dahil edilmesiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle belediye iş birliğinde meydan düzenleme çalışmaları başlatıldığını hatırlattı.

Şehre değer katacak, tarihi ve kültürel kimliğini ortaya koyacak, Kütahyalıların ve misafirlerin şehirle ilişki kuracağı Kent Meydanı sürecinin milletvekilleri ve Belediye Başkanı başta olmak üzere Kütahya’daki tüm karar alıcılar tarafından yakından takip edildiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“Bu kapsamda Belediyemiz bir proje hazırlamış, ayrıca değerli Milletvekillerimizin destekleriyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca iki ayrı proje çalışması başlatılmış, bu proje çalışmalarından biri tamamlanmış, biri de tamamlanmak üzeredir. Öte yandan farklı bir bakış açısı olabilmesi için de Valiliğimizin talebi üzerine Dumlupınar Üniversitemizce farklı disiplinlerden bir çalışma ekibi oluşturulmuş ve sürece bilimsel bakış açısıyla destek vermek amacıyla ayrı bir proje daha hazırlanmıştır. Şu an için karara bağlanmış veya Kütahya kamuoyuna sunulmak üzere anlaşılmış bir proje yoktur. Sadece 4 adet taslak avam proje çalışması vardır.”

Dumlupınar Üniversitesinin yaptığı Valiliğin talebi üzerine alternatif olmak üzere bir avam proje hazırlandığını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

“Muhakkak Kütahya için en doğru olan, ilin tüm paydaşları ve tüm Kütahyalıların kararıyla belirlenmesidir. Böyle de yapılmalıdır. Bunu yapmak, doğru ve güzel olanı bulabilmek için çok sayıda alternatif geliştirmemiz gerekir. Şu anda tartışmaya konu olan Üniversitemizin hazırlamış olduğu bu avam proje sadece bizlere yardımcı olmak için hazırlanmıştır. Bu projeye katkı sunmak için herhangi bir bedel talep etmeksizin emek harcayan Dumlupınar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal’a, değerli akademisyenlere, Dumlupınar Üniversitemize şahsım adına teşekkürü bir borç bilirim.”

Kütahya Valisi Ali Çelik’ten Kent Meydanı Projesi açıklaması

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!