Kütahya Valisi Çelik, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için çalışıyor

Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar gören Hatay'da koordinatör vali olarak görev yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, devletin tüm birimleriyle deprem bölgesinde yaraları sarmayı devam ettiğini bildirdi.

featured
service

Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar gören Hatay’da koordinatör vali olarak görev yapan Kütahya Valisi Ali Çelik, devletin tüm birimleriyle deprem bölgesinde yaraları sarmayı devam ettiğini bildirdi.

Kütahya halkının deprem bölgesine büyük katkılar sağladığını belirten Vali Ali Çelik “İmar ve hayatı normalleştirme çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Yeni dükkânlar, caddeler oluşmaya başladı. Yani hayat bir şekilde yeniden kurgulandı ve yaşam orada tekrar hayata kalkıyor.” dedi.

“HER ŞEYİNİ DEVLETİNE FEDA ETMEYE HAZIR BİR MİLLETİN EVLADI OLMAK GURUR VERDİ”

Çelik, Kahramanmaraş depremlerinin, Anadolu coğrafyasının Kurtuluş Savaşı’ndan sonra karşılaştığı en büyük felaket ve imtihanı olduğunu vurguladı.

Dört gün Kütahya’da, üç gün Hatay’da olmak üzere çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

“Bu millet devletiyle bütünleşerek bu zorluğun, bu imtihanın altından kalkmak için büyük bir çaba gösterdi. Bu çabanın bence en değerli olan kısımlarından bir tanesi de tarafıma atılan yüzlerce mesaj: ‘Biz köyde ekmek yaptık. Bu ekmekleri pazarda sattık. Biz kime yardımcı olabiliriz’ diyen o vefakâr, cefakâr ve her şeyini, milletine ve devletine feda etmeye hazır bir milletin evladı olmak da ayrıca bir gurur verdi. Onlarca köylümüz, ekmeğini, ununu, aşını paylaşmaya hazır.”

“HERKES BÜTÜN VE KENETLENMİŞ DURUMDA”

Hatay’da imar ve hayatı normalleştirme çalışmalarının çok hızlı bir şekilde sürdüğünü aktaran Çelik, çoğu enkazın kaldırıldığını, konteyner kentlerin yeni yerleşim alanları olduğunu dile getirdi.

Hatay’da 45 bin konteynerden oluşan ve yaklaşık iki yüz bin nüfusa hizmet edecek konteyner kentin bitmek üzere olduğunu belirten Çelik sözlerini şöyle tamamladı:

“Yeni dükkânlar, caddeler oluşmaya başladı. Yani hayat bir şekilde yeniden kurgulandı ve yaşam orada tekrar hayata kalkıyor. Bu, bu milletin köylüsünden esnafına, işçisinden işverenine, siyasetçisinden memuruna, herkesin bütün ve kenetlenmiş olmasının bir vesilesi. Bu anlamda ben bütün Kütahya’mıza, orada 90 gündür hiç yalnızlık çekmeden her gün üç beş tane hemşerimi görmenin vermiş olduğu mutluluk ve gururu da yaşattığı için teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum.”

Kütahya Valisi Çelik, Hatay’ın yeniden ayağa kalkması için çalışıyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!