Kütahya’da baraj ve göletlerde doluluk oranları açıklandı

Kütahya’da Haziran ayı baraj ve göletlerin doluluk oranları belli oldu. Barajlar doluluk oranları yüzde 14 ila 100, göletler ise yüzde 25 ila 90 arasında değişiklik gösterdi.

featured
service

Kütahya’da Haziran ayı baraj ve göletlerde doluluk oranları belli oldu. Barajlar doluluk oranları yüzde 14 ila 100, göletler ise yüzde 25 ila 90 arasında değişiklik gösterdi.

Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürlüğü Kütahya’daki baraj ve göletlerde doluluk oranlarını açıkladı. Haziran ayının yağışlı geçiyor olması umutları artırırken, baraj ve göletlerde doluluk oranları ndaki değişiklik belli oldu.

Müdürlükten yapılan açıklamada inşa edilen Kayaboğazı Barajı yağışlarla yüzde 100 doluluk oranına ulaşırken, Beşkarış Barajında ise doluluk seviyesi yüzde 40’ı buldu. Öte yandan Çavdarhisar sulamasının su kaynağı Çavdarhisar Barajında doluluk oranı yüzde 20,5 su seviyesinde olduğu belirtildi.

Açıklamada “Yağışların azlığı ve depolamalı tesislerde (baraj, gölet) yeterli su birikmemesinden dolayı, söz konusu durumun en az olumsuzlukla atlatılabilmesi için mevcut su durumuna göre hareket edilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir” uyarısı yapıldı.

“ÇİFTÇİLERİMİZ EKİMLERİNİ YAĞIŞA GÖRE YAPMALI”

Kütahya’daki göletlerin doluluk oranlarının da paylaşıldığı açıklamada 2 Haziran itibariyle göletlerin yüzde 25 ila 90 oranlarında doluluğa ulaştığı kaydedildi. Baraj ve göletlerin bakımları ile ilgili bilgilerin aktarıldığı açıklamada rutin bakım ve onarım çalışmalarının işletme ve bakım talimatı doğrultusunda her yıl ve sulama sezonlarında yapıldığı ifade edildi. Bakımlarda yapılanların kamuoyu ile paylaşıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Baraj ve göletlerdeki kapak yapılarının boyanması, çalışır halde olması için gerekli muayenelerinin yapılması sağlanmaktadır. Kurak geçen yıllarda barajlara yeterli su gelmemekte, bu da sulamada sıkıntılara neden olmaktadır. Çiftçilerimizin buna göre davranarak ürün planlamaları yapmaları, büyük çaplı ekim yapmamaları, su ihtiyacı fazla olan bitkilerin ekilmemesi veya ektirilmemesi gerekmektedir. Konunun tüm sulayıcılara ve su kullanıcı örgütlerine ekim öncesi gerekli duyurular valilikler, kaymakamlıklar, il, ilçe tarım ve orman müdürlüklerine, belediye başkanlıklarına, ziraat odalarına, muhtarlıklara bildirilmektedir.”

KAYNAK

Kütahya’da baraj ve göletlerde doluluk oranları açıklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!