Kütahya’da bazı emekli amirallerin açıklamasına suç duyurusu

featured
service

Kütahya’da, Memur-Sen’e bağlı sendikalar ile Kütahya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu üyeleri, açıklama yapan 103 emekli amiral için suç duyurusunda bulundu.

Kütahya Adliyesi önünde bir araya gelen Memur-Sen İl Başkanı Fatih Köse ve Memur-Sen’e bağlı sendika temsilcileri ile KÜSİDAP temsilcileri, hazırlanan dilekçeyi müracaat savcısına teslim etti.

Köse, adliye çıkışı gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk milletinin iradesine yönelik hiçbir vesayet imasına tahammülü olmadığını söyledi.

Emekli amirallerin yayımladığı ‘darbe çağrışımlı bildiriye’ milletin sessiz kalmasının düşünülemeyeceğini belirten Köse, şunları kaydetti:

“Milletimiz, açıklamayı yapan ve yazanlar kadar, yazdıran ve yayanların da farkındadır. Açıklamaya seyirci kalarak milli iradeye uzanan tehdide bir nevi destek veren, darbe heveslilerine güç devşiren milletvekillerini, yerel yöneticilerini görmekte ve bu hastalıklı hallerini kayda almaktadır. 15 Temmuz’da kursaklarında kalan heveslerini, FETÖ ayarlı açıklamanın satır aralarına gizlenmiş bir şekilde görüyor ve kirli niyetlerini not ediyoruz. unutulmamalıdır ki, 15 Temmuz gecesi darbeyi önleyen bu millet, Türkiye’nin tarihinden vesayetin izlerini, yarınından muhtıra ve darbe fikrini söküp atmıştır.”

Darbenin imasına dahi tahammüllerinin olmadığını da kaydeden Köse, “Bizler, şehitlerimize verdiğimiz ahdimizin arkasında, millet iradesinin yanında, darbelerin ve ihanetin karşısında durmaya devam edeceğimizi herkese ilan ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kütahya’da bazı emekli amirallerin açıklamasına suç duyurusu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!