Kütahya’da belediye 37 milyon liraya EDS kuruyor

featured
service

Mustafa Cin’in haberi

Kütahya Belediyesi tarafından kent trafiğinin daha sürdürülebilir olması amacıyla maliyeti yaklaşık 37 milyon lira olan Elektronik Denetim Sistemi  (EDS) kuruluyor. Kentte EDS’nin faaliyete başlamasıyla birlikte Kütahya Belediyesi, kesilecek cezalardan yeni bir gelir kapısına sahip olacak..

Çevre yolları ile belirlenen cadde ve bulvarlardaki noktalarda kurulumu süren EDS’nin montajının yüzde 90’ı tamamlandı.

Yaklaşık maliyeti 37 milyon lira olan projenin tamamlanması için Kütahya Belediye Meclisi 5. Dönem 1. Olağan Belediye Meclis Toplantısı’nda Belediye Başkanı Alim Işık’a 20 milyon liralık kredi çekme yetkisi verildi.

Yapımı devam eden EDS’nin yaklaşık yüzde 47’lik bölümü 2022 yılı içerisinde tamamlandı. İller Bankası Mekansal Planlama Daire Başkanlığı Akıllı Şehir Uygulamaları Müdürlüğünden gelen teknik ekiplerin kontrolü neticesinde kalan bölümün de İller Bankası kontrolünce devam ettirilmesi kararı alındı.

KURAL İHLALLERİNE CEZA YAĞACAK

Trafik kazaları sonucunda meydana gelebilecek can ve mal kayıplarının önlenmesi hedefiyle tasarlanan EDS, kameralar aracılığıyla sürücülerin trafik ihlallerini de tespit ediyor.

Artık, hız yapan veya kırmızı ışıktan geçtiği tespit edilen bir sürücüye, eğer bu sırada emniyet kemeri takmadan araç kullanmış ve aynı zamanda cep telefonuyla konuşmuşsa birden fazla ceza kesilebilecek.

Araç sürücülerinin yanı sıra, motosiklet kullanıcılarının da benzer kural ihlali yaptıkları ve kask takmadıkları belgelenmişse ceza yazılacak.

KÜTAHYA BELEDİYESİ KESİLEN CEZALARDAN PAY ALACAK

Düzenleme ile yerel yönetimler, öz kaynaklarıyla kurdukları elektronik denetleme sistemleri (EDS) sayesinde kesilen trafik cezalarından yüzde 30 pay alacak.

Kentte EDS’nin faaliyete başlamasıyla birlikte Kütahya Belediyesi, kesilecek cezalardan yeni bir gelir kapısına daha sahip olacak.

Kütahya’da belediye 37 milyon liraya EDS kuruyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!