Kütahya’da cami imamları depremzedeler için sahaya indi 

Kütahya'da dört ana gruba ayrılan cami imamları İl Müftülüğü koordinesinde "Depremzede kardeşinle paylaş" projesini hayata geçirdi.

featured
service

Kütahya’da ev bulma, ev eşyası temin etme, hijyen, gıda yardımı ve elbise desteği, maddi destek.

Depremzede ailelerin her isteğini karşılamak için Kütahya’da cami imamları sahaya indi.

Kütahya’da dört ana gruba ayrılan cami imamları İl Müftülüğü koordinesinde “Depremzede kardeşinle paylaş” projesini hayata geçirdi.

Kahramanmaraş depremleri sonrası Kütahya’ya gelerek evlere yerleşen ailelerin istekleri de karşılanıyor.

İl Müftülüğü başlattığı proje ile Kovid salgını döneminde uygulanan vefa grubu uygulamasına benzer bir uygulamayla cami imamlarıyla yardım faaliyeti gerçekleştiriyor.

Proje ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, depremzede ailelerin isteklerine cevap vermeye çalıştıklarını belirtti.

Müftü Demirtaş, “İlimizde mevcut Kredi Yurtlar Kurumunda ve mekanlarda, toplu mekanlarda kalan kardeşlerimize din hizmetleri sunuluyor. Onlar ziyaret ediliyor. Tabii diğer taraftan da evlerde  yaşayan kardeşlerimiz var. Gerçekten de onlar da çok zor durumda. Işte müftülüğümüze zaman zaman geliyorlar, evlerde on kişi kaldıklarını, buzdolaplarının bozulduğunu falan söylüyorlar. Veyahut çocuğu üniversitede okuyor. Uzaktan eğitimle üniversiteye derslere girmek istiyor. Bu noktada internet ihtiyacı olduğunu söyleyebiliyor.” dedi.

“4 ANA BİRİMİMİZ ALTINDA 20 GRUBUMUZ VAR”

Proje kapsamında cami imamları toplantı yaptıklarını söyleyen Müftü Demirtaş, şöyle konuştu:

“Her hocamız kendi bölgelerindeki camilerin etrafındaki depremzede hanelerinin tespit edilmesi. Bunlarla görüşülmesi, kayıtlarının valiliğimiz açık kapıya kayıt yaptırılmasını sağlıyoruz. İstiyoruz ki depremzede kardeşinle paylaş projesi ile amacımız camilerimizin, cemaatimizin ve mahallelinin depremzede kardeşlerimize destek vermesi, yardımcı olması ihtiyaçlarının karşılanması. Şu anda sahaya çıktılar. Bu anlamda Kütahya’mızda vatandaşlarımıza bu desteği, bu imkanı sunuyor. Biz değerli hocalarımızı yirmi gruba ayırdık. Yirmi grubun koordinatörleri var. Her bir mahallemizden gelen bilgiler, bu koordinatörler vasıtasıyla birlikte il müftülüğümüz de yine dört tane ekip oluşturduk. Bu ekiplerin bir kısmı ev bulma ve ev eşyası temin etme grubu. Bir grubu hijyen ve gıda yardımı ve elbise desteğiyle ilgileniyor. Diğer bir grup da inşaat faaliyetleri, manevi destek faaliyetleri hem evlere hem merkezi kalan umumi, geride kalan vatandaşlarımızı ziyaret ediyor. Diğer bir nokta da fitre, zekat gibi, nakit desteği ihtiyaç duyan kardeşlerimize bu desteği sunuyoruz.”

 

Kütahya’da cami imamları depremzedeler için sahaya indi 

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!