Kütahya’da, CHP kentsel dönüşüme karşı çıktı

Depremin gündemde olduğu bir dönemde CHP’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çakması şaşkınlıkla karşılandı.

featured
service

Depremin gündemde olduğu bir dönemde CHP’nin kentsel dönüşüm çalışmalarına karşı çakması şaşkınlıkla karşılandı.

Kütahya’da kentsel dönüşüm kapsamında yeni yerleşim yeri olarak belirlenen iki mahallede yürütülecek çalışmaları içeren maddeler, belediye meclisinde CHP’li üyelerin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi.

Kütahya Belediyesi 5. Dönem 3. Olağan Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Alim Işık başkanlığında yapıldı.

Toplantıda, Kütahya’da yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projesi kapsamında yeni yerleşim alanı olarak belirlenen İkizhöyük ve İshak Seydi mahallelerindeki çalışmaları içeren gündem maddeleri görüşüldü.

Daha sonra, söz konusu mahallelerde yapılacak ön çalışmaları içeren meclis gündemindeki 26 ve 27’inci maddeler, meclis üyelerinin oylamasına sunuldu.

Oylamada AK Parti’li ve MHP’li üyeler “kabul” oyu verirken, CHP’li üyelerin tamamı “ret” oyu kullandı.

İlgili maddeler, CHP’li üyelerin karşı oy kullanmasına rağmen AK Partili ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Toplantıda söz alan CHP’li meclis üyesi Ruhsen Kumdalı, yaptığı konuşmada, kendilerinin bölgede yapılacak çalışmalarla ilgili yeterince bilgilendirme yapılmadığını savundu.

Belediye Başkanı Işık da söz konusu bölgelerin kentsel dönüşüm kapsamında Kütahya’nın yeni yerleşim alanı olacağını söyledi.

Zemin etüdü gibi ön çalışmaların yapılması için meclis kararı olması gerektiğini belirten Işık, “Kütahya’mızın yeni yerleşim alanında zeminin kayalık olduğu, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesi halinde belediyemizin parasını vererek mülk edinip, etüt sonuçlarına göre de imara açıp açmayacağına karar vereceği bir alan.” ifadelerini kullandı.

 

 

Kütahya’da, CHP kentsel dönüşüme karşı çıktı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!