Kütahya’da DASK yaptırma oranı düşük mü?

Sigorta Şirketi Yetkilisi Alihan Atay, Kütahya'da deprem başta olmak üzere (DASK) Doğal Afet Sigortası yaptırılanların sayısının düşük olduğunu bildirdi.

featured
service

Sigorta Şirketi Yetkilisi Alihan Atay, Kütahya’da deprem başta olmak üzere (DASK) Doğal Afet Sigortası yaptırılanların sayısının düşük olduğunu bildirdi.

Atay, Kütahya Ajansı’na yaptığı açıklamada, doğal afet sonrası için DASK’ın önemli olduğunu söyledi.

Kütahya’da DASK yapanların sayısının oldukça düşük olduğunu belirten Atay, şunları kaydetti:

“Kütahya’da DASK yapılma oranı yüzde 39 civarında. Bu durum ilimiz için çok düşük bir oran. Bu konuyla alakalı tüm vatandaşlarımızı ev, iş yeri ve konut sahiplerimizin daha bilinçli olup DASK yaptırması oldukça çok önemli. Acı günler geçirdik ve halen geçiriyoruz. Bununla alakalı tedbir amaçlı ve malımızı, mülkümüzü, konuklarımızı korumamız için DASK sigortası yaptırmalarını tavsiye ediyoruz.”

Atay, DASK sigortasının maliyetinin çok yüksek olmadığını, 100 metrekare bir dairenin yaklaşık 500 liraya sigortalanabildiğini aktardı.

Depremin ardından Kütahya’da DASK sigortası yaptıranların sayısında artış olduğunu anlatan Atay, şöyle devam etti:

“Depremden sonra insanlar korkması nedeniyle DASK sigortalılık oranında bir artış söz konusu olmuştur. Sigorta için ödenen yaklaşık 500 lira karşılığında ev yıkılırsa yaklaşık 400 bin lira ödeme yapılıyor. Ancak DASK tamamını karşılamadığı için bunu da konut sigortası, özel sigorta şirketlerine, konut sigortası yaptırarak tamamlayabilirler. Vatandaşımız DASK sigortası ve konut sigortası yaptırmak istediğinde sigorta acentelerine başvursunlar. Ve ne satın almak istediklerini de birebir sorsunlar. Burada eksik bir poliçe satın almamalarını tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Kütahya’da DASK yaptırma oranı düşük mü?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!