Kütahya’da depremzede çocuklar Hacivat ve Karagöz oyunuyla eğlendi

featured
service

Kütahya’da bir grup gönüllü, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerden aileleriyle kentte getirilen çocuklar için etkinlik düzenledi.

Kütahya Asr’a Umut Eğitim ve Yardımlaşma Derneği yöneticileri ile gönüllüler, kentte misafir edilen depremzedelerin çocuklarıyla bir araya geldi.

Kentteki bir halı sahada düzenlenen etkinlikte çocuklar, Hacivat-Karagöz oyunu ve palyaço gösterisiyle eğlendi.

Oyunları ilgiyle izleyen çocuklar, bir süreliğine de olsa depremin olumsuz etkilerinden uzak keyifli anlar yaşadı.

Dernek başkanı Serap Öztürk, çocukların afetin travmasından kurtulmaları amacıyla etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Dernek olarak depremin olduğu günden bu yana çalışmaya başladıklarını ve kendisinin de bölgeye giderek çalışmalara katıldığını aktaran Öztürk, şunları söyledi:

“Dernek olarak ilimize gelen depremzedelerin barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sunmaya çalıştık. Sonrasında ekibimizde yer alan arkadaşlarımıza psikologlar vasıtasıyla depremden etkilenenlere yönelik daha verimli bir yaklaşımda bulunabilmek adına kısa bir eğitim verdik. Bugün de arkadaşlarımızla birlikte çocuklarla bir araya geldik. Çocuklarımıza psikolojik ilkyardım yapmaya çalışıyoruz. Çocukların dili oyundur, biz de oyunlarla üzerlerindeki depremin kötü etkilerini atmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

Gönüllüler tarafından yüzleri boyanan çocuklara balon ve çeşitli oyuncaklar hediye edildi.

Etkinlik, gönüllü gençlerin çocuklarla oyunlar oynamasının ardından sona erdi.

 

 

   

Kütahya’da depremzede çocuklar Hacivat ve Karagöz oyunuyla eğlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!