Kütahya’da EDS yine ertelendi

Kütahya’da 51 noktada uygulanacak EDS’de test denemeleri bu kez de hava muhalefetine takıldı. Bugün test denemesine başlaması beklenen uygulama yağışlardan dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

kütahya da eds yine ertelendi
service

Kütahya’da 51 noktada uygulanacak EDS ’de test denemeleri bu kez de hava muhalefetine takıldı. Bugün test denemesine başlaması beklenen uygulama yağışlardan dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) için geçtiğimiz ay teknik sorunlara bu defa da hava muhalefeti nedeniyle test denemelerini gerçekleştiremedi.

Çevre yolu olarak tabir edilen şehirlerarası yollarda hız kontrolü, şehir içi ulaşımda ise hem hız ihlali hem de hatalı parklarla ilgili işlem yapacak EDS’de sorunlar aşıldığı takdirde test denemeleri 10 iş gününde tamamlanacak.

EDS test aşamasında araç sürücülerine ise herhangi bir cezai işlem uygulanmayacak.

Testlerin tamamlanmasının ardından sonuçların Ankara’ya gönderileceği ve daha sonra uygulama hayata geçecek.

EDS ile araç içinde sigara içme, emniyet kemeri takmama, araçtan çevreyi kirletici madde atılması gibi konuların denetlenmesi yapılmayacak. Uygulamada alt yapı işlemleri için hat çekilmesi bekleniyor.

BAŞKAN IŞIK, ‘MAYIS AYI SONUNDA BİTECEK’ DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Alim Işık, uygulamanın Mayıs ayı sonunda hizmete geçeceğini açıklamıştı.

Işık, Nisan ayında hayata geçirilmesi planlanan EDS’nin teknik nedenlerden dolayı Mayıs ayına kaldığını belirterek bağlantı noktalarındaki teknik işlemlerin tamamlamasını beklediklerini aktarmıştı.

KAYNAK

Kütahya’da EDS yine ertelendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!