Kütahya’da korkulan oluyor

featured
service

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13-19 Mart tarihlerine ait illere göre haftalık yeni tip korona virüs vaka sayısını açıkladı.

Koca, paylaşımında ‘Normale dönmek elimizde. Bu ancak tedbirle mümkün.’ mesajına yer verirken haritaya göre haftalık vaka sayısı Kütahya’da yüz binde 85.14’ten 111.33 yükseldi.

Buna göre Kütahya’da son bir haftada 660 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı. Kütahya’daki vaka sayısı yükselmeye devam ederse “turuncu” (yüksek riskli) kategoriden “kırmızı” (çok yüksek riskli) kategoriye yükselmesi an meselesi olarak görülüyor.

KÜTAHYA’DA MUTASYONLU VİRÜS YAYILIYOR

Kütahya Valisi Ali Çelik, risk haritasının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mutasyonlu virüsün yayılımı ile birlikte vaka sayısı Aralık ayından sonra en yüksek seviyeye ulaştı! Lütfen ! Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayalım, Misafirlikleri, ziyaretleri erteleyelim, Dışarıda maskeleri çıkarmayalım, Desteğinize ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı.

KÜTAHYA’DA YOĞUN BAKIMLARDA DOLULUK ORANI ARTTI

Kütahya‘da son üç günde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pozitif vakalar ile yoğun bakım ve solunum cihazına bağlanan hasta sayısının arttığı bildirildi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kovid-19’a karşı vatandaşların kurallara mutlaka uyulması çağrısında bulundu.

Kovid-19 ile mücadelenin hep birlikte başarılabileceğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“Çok kıymetli Kütahyalılar, son 3 gündür vaka sayımız, yoğun bakım ve entübe hasta sayımız artıyor. Bu artışı durduramazsak başta kendimiz ve sevdiklerimizin sağlıkları olmak üzere yeniden bir çok sıkıntıyla karşılaşacağız. Kendimiz, sevdiklerimiz, Kütahya‘mız için lütfen kurallara uyalım. Bu süreçte akraba ziyaretleri dahil misafirlikleri iptal edelim. Sigara, maskesiz kaldığımız süreyi uzatıyor. Açık veya kapalı ortamlarda asla beraber sigara içmeyelim. AVM, kafe, restoran gibi kapalı yerlerde çok uzun zaman geçirmeyelim. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım. İstisnasız tüm Kütahyalı hemşerilerimizin desteğine ihtiyacımız var.”

Kütahya’da korkulan oluyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!