Kütahya’da koronavirüs köylerde de yayılmaya başladı

featured
service

Kütahya’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını köylerde de yayılmaya başladı. Kovid-19 vakası görülen Emet, Aslanapa, ve Şaphane ilçelerinde 3 köy, 1 mahallede yeni tip salgın nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Emet, Aslanapa ve Şaphane ilçelerindeki bazı mahalle ve köylerde Kovid-19 vakalarına rastlandığı duyuruldu.

Açıklamada, “Kütahya’nın Emet ilçesine bağlı Kabaklar köyü, Şaphane ilçesine bağlı İnceğiz köyü, Aslanapa ilçesine bağlı Ortaca köyü ve Yalnızsaray mahallesinde pozitif vakalar görülmesi nedeniyle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 17 Mayıs itibarıyla karantina uygulaması başlatıldı. İlçe Hıfzıssıhha Kurulları tarafından alınan kararlar gereği salgının yayılmasını önlemek ve vatandaşlarımızın sağlığını korumak amacıyla 3 köy ve 1 mahallede başlatılan karantina uygulaması 14 gün sürecek.” denildi.

Öte yandan, köy girişinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin giriş çıkışları kontrol altına aldığı görüldü.

Kütahya’da koronavirüs köylerde de yayılmaya başladı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!