Kütahya’da metrekareye 30,7 kilogram yağış düştü

Kütahya'da önceki gün sel ve su baskınlarına neden olan kuvvetli sağanakta kent merkezine metrekareye 30,7 kilogram yağış düştü. Gök gürültülü kuvvetli sağanağın hafta sonu ve gelecek hafta da devam etmesi bekleniyor.

Kütahya’da metrekareye 30,7 kg yağış düştü
service

Kütahya’da önceki gün sel ve su baskınlarına neden olan kuvvetli sağanakta kent merkezine metrekareye 30,7 kilogram yağış düştü. Gök gürültülü kuvvetli sağanağın hafta sonu ve gelecek hafta da devam etmesi bekleniyor.

Son günlerde il genelinde gök gürültülü sağanak nedeniyle Kütahya adeta yağmura doydu.

Önceki gün akşama yakın başlayan ve yaklaşık 2 saat süren gök gürültülü sağanak yolları tıkadı, ev ve işyerlerini sel vurdu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü sağanak sonrası Kütahya ile ilgili yağış verilerini paylaştı. Buna göre Kütahya merkeze 30,7 kilogram yağış düştü.

Verilere göre il genelinde en çok yağışın düştüğü yer ise 34,9 kilogram yağış miktarı ile Tavşanlı ilçesi oldu.

YAĞIŞLAR HAFTA SONU VE PAZARTESİ DE DEVAM EDECEK

Kütahya’da yağışlar bugün ve hafta sonu da etkisini hissettirecek. Özellikle bugün güney ve doğu kesimlerinde gök gürültülü kuvvetli yağış bekleniyor.

Cumartesi günü Kütahya merkez ve doğu kesimlerinde yine kuvvetli yağışlar beklenirken, pazar günü ise hafif yağmur geçişleri yaşanması tahmin ediliyor.

Gök gürültülü kuvvetli yağış ihtimallerine karşı, Meteoroloji ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olması uyarısı yaptı.

HAVA SICAKLIKLARI MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINDA

Ani sağanak hayatı olumsuz etkilerken hava sıcaklıklarının da mevsim normallerinin altına düşmesine neden oluyor.

Hava sıcaklıkları önümüzdeki 4 gün boyunca gündüz saatlerinde en yüksek 23 dereceyi, gece saatlerinde en düşük ise 11 dereceyi görecek.

Kütahya’da metrekareye 30,7 kg yağış düştü

Kütahya’da metrekareye 30,7 kg yağış düştü

Kütahya’da metrekareye 30,7 kg yağış düştü

Kaynak

Kütahya’da metrekareye 30,7 kilogram yağış düştü

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!