Kütahya’da muhtarlara “Temel Afet ve Farkındalık Eğitimi” verildi

featured
service

Kütahya‘da, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından muhtarlara yönelik “Temel Afet ve Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, Vahit Paşa Yazma Eserler Kütüphanesi Konferans Salonu’ndaki eğitim programında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2021’i “Afet Eğitim Yılı” ilan etmesinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında merkez mahalle muhtarlarına eğitim verildiğini bildirdi.

Yıl içinde ülke genelinde 51 milyon kişiye eğitim verilmesinin hedeflendiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

“İlimizde hedefimiz 300 bin vatandaşımıza ulaşmak. Üniversitemizden öğretmenlerimize, öğrencilerimizden STK’lara kadar temel afet ve farkındalık eğitimi süreci yıl boyunca yoğun şekilde devam edecek. Afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler ile afet esnasında nasıl davranılması gerektiği konusu hayati önem taşıyor. Deprem olduğu anda camdan atlayan, merdivene koşan, asansöre binen çok sayıda insanla karşı karşıya kalıyoruz. Deprem öncesinde, anında ve sonrasında yapılması gerekenleri herkes bilmeli, davranış değişikliği oluşmalı ve alışkanlık haline getirmeliyiz.”

AFAD İl Müdürü Ahmet Ali Artun da AFAD’ın görev, yetki, sorumlulukları ve teşkilat yapısı, sivil savunma ve seferberlik bilgisi, afet sonrası hak sahipliği ve borçlandırma, afet sonrası insani yardım, AFAD gönüllülüğü, Afet Müdahale Planı, afetlerde psikososyal destek hizmetleri konularında muhtarları bilgilendirdi.

Kütahya’da muhtarlara “Temel Afet ve Farkındalık Eğitimi” verildi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!