Kütahya’da orman yangınlarına dikkat

Meteoroloji sıcak ve aşırı sıcak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının artması, nem oranlarının düşmesi orman yangınları riskini artırdı.

Kütahya'da orman yangınlarına dikkat
service

Meteoroloji Kütahya için sıcak ve aşırı sıcak uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının artması, nem oranlarının düşmesi orman yangınları riskini artırdı.

Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil bu konuda vatandaşları uyararak “Sıcaklıkların yüksek olduğu bugünlerde riski en aza indirmek elimizde. Yangınlarda sadece ağaçlar değil koskoca bir ekosistem zarar görüyor.” dedi.

Kütahya için bugünden itibaren sıcak ve çok sıcak uyarısı geldi. Yüzde 56’sı orman olan Kütahya’da bu uyarı orman yangınları riskini de beraberinde getirdi.

Kütahya Orman Bölge Müdürü Erdal Dingil, aşırı sıcak hava uyarısının ardından vatandaşlara çağrıda bulundu.

Müdürlük olarak orman yangınlarının önlenmesi adına tedbirlerini aldıklarını belirten Dingil, orman yangınlarına neden olacak davranışlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. “Sıcaklıkların oldukça yüksek olduğu bu günlerde riski en aza indirmek bizim elimizde” diyen Dingil, aşırı sıcaklıklar nedeniyle orman yangınlarının görülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti. Her yıl çeşitli sayıda orman yangını nedeniyle orman varlıklarının zarar gördüğünü bildiren Dingil, “Ormanlarımız yanarken sadece ağaçlar yanmıyor. Koca bir ekosistem de zarar görüyor. Bu nedenle biz insanlar için hayati önem taşıyan ormanlarımızın geleceğini korumak ve insan kaynaklı yangınlara sebebiyet vermemek için dikkatli olalım.” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞLARIMIZDAN BİZE DESTEK OLMASINI İSTİYORUZ”

Pikniğe giden vatandaşları uyaran Dingil, cam, cam kırıkları, orman içi pikniği sonrasında bırakılan atıklar, sigara izmaritleri, yakılan ateşlerin söndürülmeden bırakılması veya gereken özenin gösterilmemesi sonunda parlayan piknik ateşlerinin orman yangınlarına davetiye çıkardığını belirtti.

Dingil, “Tek isteğimiz duyarlılık ve yarınlarımıza sahip çıkmaya gönül veren vatandaşlarımız. Orman yangınlarının kontrolü için vatandaşlarımızın desteği bizler için vazgeçilmez bir unsur. Vatandaşlarımız Yeşil Vatan için ormanlarımızı korumamıza destek vermeli. İzmarit atma, anız yakma, bahçe temizliği gibi nedenler ile yangınlara sebep olacak davranışlardan kaçınmalı. En ufak bir duman gördükleri takdirde Alo 112 ile iletişime geçerek ihbarda bulunmalılar.” diye konuştu.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR….

Kütahya’da yaralı bulunan yavru ayı kurtarıldı

 

Kütahya’da orman yangınlarına dikkat

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!