Kütahya’da pazar esnafından Başkan Işık’a rest…

Belediye Başkanı Alim Işık’ın vizyon projelerinden olarak kamuoyuna tanıttığı merkez pazar yeri projesi, pazar esnafından tepki çekmeye devam ediyor.

Kütahya'da pazar esnafından Başkan Işık’a rest…
service

Kütahya’da pazar esnafı, merkez pazar yeri ile ilgili sert çıktı.

Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, yıkılan merkez pazar yerini geri istediklerini belirterek “Esnaf olarak bu talebimiz yerine gelmezse elimizden gelen bütün eylemleri yapmayı düşünüyoruz. Gerekirse tezgahı açmayarak veya kısıtlama getirerek eylem yapmayı düşünüyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Alim Işık’ın vizyon projelerinden olarak kamuoyuna tanıttığı merkez pazar yeri projesi, pazar esnafından tepki çekmeye devam ediyor.

Daha önce de konu hakkında Işık ile karşı karşıya gelen pazarcı esnafı bu kez eylemlilik kararı almaya hazırlanıyor.

Ekspres Haber’e özel açıklamalarda bulunan Kütahya Sebzeciler ve Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı Hakan Akdaş, süreci ve gelinen noktayı aktardı.

Belediye Başkanı Alim Işık ile seçim öncesi ve başkanlık sürecinde merkez pazar yeri konusunu birçok kez konuştuklarını belirten Akdaş, kendilerine daha güzel bir pazar yeri sözü verildiğini savundu. Ancak gelinen noktada bu sözün tutulmadığını iddia eden Akdaş, “Ve pazar yerini yıktı. Yıktıktan sonra şöyle güzel pazar yeri yapılıyor, böyle güzel pazar yeri yapılıyor, güneş enerjili pazar yeri diye reklam yaptı, tanıttı. Şimdilerde ise bu pazar yerini yıkıp yerine tekrar yenisini yapmayıp buraya bir park yapmayı düşünüyor.” ifadelerini kullandı.

“ESNAFIN EKMEĞİ İLE NEDEN OYNANIYOR ANLAMIŞ DEĞİLİZ”

Merkez pazar yerine park yapılmasına anlam veremediklerini aktaran Akdaş, “Esnafın ekmeği ile neden oynanıyor, anlamış değiliz.” diye konuştu. Zafer Meydanı’nın park ihtiyacını karşıladığını savunan Akdaş, “Meydan projesi yapılırken eyvallah dedik. İki yüz metre yukarıya neden esnafın ekmeği ile oynanan park yapılıyor? Yeni yeri pazar yerimiz ilk yapıldığı zaman bize 4 bin 600 metre denmişti. Geçen toplantı yaptığımızda esnafla alay edercesine bin 800 metre esnafa yer çıkarttılar. Biz de bu bin 800 metrekare alana esnafın sığmayacağını söylediğimiz halde bu projeyi yapmak istiyorlar. Biz de bunlara karşı çıkıyoruz. Eğer vizyon proje yoksa kapalı alana esnaf komple sığmayacaksa bu pazar yerini neden yıktınız? Amacınız ne derdiniz ne? Geldiğiniz günden beri pazarcı esnafının çarşamba, cumartesi pazarına gözünü diktiniz. Ve yıktınız, muradınıza erdiniz. Ama esnaf hala mağdur. Bugün görüyorsunuz. Kapalı pazar yerimiz yok. Çarşamba, Cumartesi pazarında Türkiye’de böyle bir pazar yeri yoktur. Ve olmamıştır.” diye konuştu.

“MHP GENEL BAŞKANI, İL BAŞKANI SESİMİZİ DUYMALI”

Türkiye genelinde örnek pazar yeri projelerini Işık’a ve ekibine sunduklarını bildiren Akdaş, kendilerinin yaptıkları projenin Türkiye’ye örnek olacağı cevabını aldıklarını kaydetti.

Esnaf olarak bir buçuk yıldır karda, yağmurda, soğukta, sıcakta perperişan olduğunu anlatan Akdaş, şöyle devam etti: “Esnaf mağdur. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi, il başkanı, ilçe başkanı sesimizi duyar ve en kısa zamanda bu yapılan hatadan geri dönülür diye düşünüyorum. İnşallah esnaf mağdur olmaz. Ama esnaf mağdur olursa halk da mağdur oluyor. Yapılan pazar yerleri, projeler sadece esnafa değil halka da yapılıyor. Bunların birçok örnekleri vardır. Pazartesi pazarı var. Perşembe pazarı var.”

“EYLEMLİLİK PLANLARIMIZ VAR”

Merkez pazar yeri projesinden geri dönülmesini isteyen Akdaş, “Eğer bu projeden dönülmezse esnaf olarak karar almayı düşünüyoruz. Pazartesi pazarından sonra gerekirse eylem, gerekirse pazar yerine tezgah açmamayı düşünüyoruz. Bu projenin bir an önce bizim merkez halindeki yerimizin bize tekrar geri dönmesini istiyoruz. Verilmediği takdirde biz elimizden gelen bütün eylemleri yapmayı düşünüyoruz. Ama kesinlikle devletimize, milletimize karşı gelmeden kendi çabalarımızla yapacağız. Gerekirse tezgahı açmayarak veya kısıtlama getirerek biz bu şekilde bir eylem yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kütahya’da pazar esnafından Başkan Işık’a rest…

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 18 Temmuz 2023, 11:51

    Başkan sadece yıkmayı biliyor. Trafiği mahvetti zaten zafer meydanındaki göbeği gereksiz yere çok büyük yaptılar yoldan 2 araç geçemiyor trafik felç her yere taş doşeniyor gerekli gereksiz her yere . Park bahçeleri yıktı mahallelerin temizliği yapılmıyor her taraf pislik içinde başkan sözüm ona vizyon projeler yapıyor.!!!!!
    Her yere taş dösüyorlar onu berbat bir şekilde yapıyorlar denetim yok yamuk yılık döşeyip gidiyorlar.

    Cevapla
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!