Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu

Kütahya'da 17 farklı ilden gelen Roman vatandaşlar, 'Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması' adlı etkinlikte bir araya geldi.

Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu
service

Kütahya’da 17 farklı ilden gelen Roman vatandaşlar, ‘Milli Birlik ve Kardeşlik Buluşması’ adlı etkinlikte bir araya geldi. Bu anlamlı buluşmanın ev sahipliğini Kütahya yaptı.

Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu

Kütahya Valiliği ve Roman Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen etkinliğe, farklı illerden gelen Roman dernekleri ve Kütahya’daki Roman vatandaşlar katıldı. Yeni Spor Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmada konuşan Vali Musa Işın, Kütahya’da Roman vatandaşlara karşı hiçbir ayrımcılığa izin vermediklerini ve vermeyeceklerini belirtti.

Vali Işın, Roman vatandaşların kültürel ihtiyaçlarına destek verdiklerini vurgulayarak devletin bu konudaki desteğinin süreceğini ifade etti. Roman vatandaşlarla sürekli iç içe olduklarını belirten Işın, “Bu topraklarda herkes birbirinin kardeşidir. Hepimiz eşitiz, kimsenin kimseye üstünlüğü yok. Türk vatandaşı olmak son derece gurur vericidir. Roman vatandaşlarımızla ilgili devletimizin hiçbir kademesinde önyargı bulunmamaktadır. Eğer kusurlar varsa, bu biz yöneticilere aittir” dedi.

Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu

Romanlar Konfederasyonu Genel Başkanı Ahmet Çokyaşar da herhangi bir ırkın diğerinden üstün olmadığını, üstünlüğün sadece takva ile sağlanabileceğini belirtti. Konfederasyonun öncelikli misyonunun devletin ve vatanın bölünmez bütünlüğü olduğunu vurgulayan Çokyaşar, “Bir olacağız, diri olacağız. Memleketi böldürtmeyeceğiz. Hainlere bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz. Biz bu memleketin asli unsuruyuz. Roman vatandaşlar, diğer vatandaşlar gibi birinci sınıf vatandaşlardır. Önceliğimiz devletin birliği ve bütünlüğüdür” şeklinde konuştu.

Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu

Çokyaşar ayrıca, Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde devlet tarafından kültür evleri kurulması çağrısında bulundu. Etkinlik sonunda müzik şöleni ve çeşitli gösteriler sunularak buluşma sona erdi.

Kütahya’da Roman vatandaşlar buluştu

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!