Kütahya’da sokak düğünleri yasaklandı

featured
service

Kütahya’da, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında sokaklarda yapılan düğün eğlencelerinin 14 gün süreyle yasaklandığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, sokak veya köy düğünlerinin kına, gelin alma, konvoy oluşturma gibi faaliyetlerle üç güne kadar uzatıldığı, bu düğünlerde başta fiziki mesafe kuralı olmak üzere alınması gereken tedbirlere yeterince riayet edilmediği ve toplum sağlığının riske atıldığına dikkat çekildi.

Vali Ali Çelik başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Kovid-19 tedbirleri kapsamında sokaklarda yapılan düğün eğlencelerine 14 gün yasak getirildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Merkez ilçemizde belediye sınırları içerisinde sokaklarda yapılan düğün (gelin alma, kına vs.), nişan, sünnet düğünü gibi etkinliklerin 14 gün süreyle yasaklanmasına. İl genelinde düğün ve nikah salonlarında yapılacak olan düğün (gelin alma, kına vs.), nişan sünnet düğünü gibi etkinliklerin gündüz 13.00 ile 17.00 saatleri, akşam 19.00 ile 23.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir.”

Açıklamada, toplu asker uğurlama eğlencelerine de izin verilmeyeceği ifade edildi.

Kütahya’da sokak düğünleri yasaklandı

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Kütahya Haberleri - Kütahyadan Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!